autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive

Lapte batut

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
Pentru ca zilele trecute am fost la tara si am luat, printre altele, si niste lapte proaspat de vaca, m-am hotarat sa il fac o parte lapte batut., -3 l de lapte de vaca, - un strop de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 24h

16 voturi

Mod de preparare

1. Se strecoara laptele intr-o oala si se amesteca cu un praf de sare, dupa preferinta.


2. Se lasa la prins pentru 24 de ore.


3. Dupa ce s-a prins se bate bine cu telul si se pune in sticle care se introduc la frigider.


4. Este un aperitiv racoritor, mai ales in perioada aceasta.


Trebuie sa tineti seama ca sursa de la care provine laptele trebuie sa fie de incredere, pentru ca laptele nu se fierbe, se foloseste netratat termic.
Retete
Alte retete din Aperitive

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta ,

8 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive

PRAJITURA CU LAPTE BATUT

Se unge o tava mare cu ulei. Se unge fiecare foaie cu ulei si se aseaza in tava (jumatate de pachet). Se

11 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Pregatesc foarte des lapte batut... Foarte bun si racoritor!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mica Elvira Samuel , 27 mai 2015

    CINE NU ARE CE FACE IATA DEZLEGAREA MISTERULUI :-)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Imi place foarte mult laptele batut ,fac destul de des ,imi aduce cineva de la tara saptamanal branza,smantana si lapte.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Cred ca este foarte bun .

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Si noi facem lapte batut, dar nu punem sare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Este foarte bun asa si mie la fel imi place cu smantana groasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Daca suntem la regim sau la dieta, intr-adevar se poate culege smantana cu lingura, dar eu nu o fac, tocmai smantana confera laptelui batut un gust deosebit.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      O bunatate draga Alina...Si noua ne place cel preparat in casa,este mult mai gustos si mai sanatos...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Felicitari ca faci in casa.............votat.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Este bine sa se culeaga cu lingura smantana, pentru a nu fi prea gras laptele.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte bun si sãnãtos!eu din pãcate folosesc tot lapte la cutie.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Felicitari ! asa facea si bunica mea, demult...cand eu eram copil. Amintiri, amintiri,amintiri...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

24h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca zilele trecute am fost la tara si am luat
  • printre altele
  • si niste lapte proaspat de vaca
  • m-am hotarat sa il fac o parte lapte batut.
  • -3 l de lapte de vaca
  • - un strop de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

30 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult laptele batut ,fac destul de des ,imi aduce cineva de la tara saptamanal branza,smantana si lapte.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive