Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul indelungat de fierbere,grasime de 3,2-3,5%. In procesul fierberii laptele se fierbe intr-un vas cu pereti grosi fara capac si trebuie sa scada in volum de 2-3 ori la foc mic amestecind.
Inainte de terminarea procesului de scadere a laptelui se adauga zaharul, amestecind pina la topirea totala , dar mai bine daca va fi adaugat concentrat de zahar (sirop). Laptele obtinut se raceste rapid, sub get de apa rece. Acest produs se poate pastra la fel de mult, ca si laptele condensat din comert.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii