autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Lapte de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu 150 g zahar. Albusurile se bat spuma cu telul, adaugind treptat 100 g zahar. Din albusul batut spuma, se iau galuste cu lingura (umezita) si se pun in cratita cu lapte, la foc moderat, unde se tin cca 2 minute pe fiecare parte. Galustele se scot intr-un vas separat. Laptele se strecoara si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se amesteca bine cu 100 g zahar, adaugind cite putin lapte racit si amestecind mereu la foc moderat pentru a nu se lipi de vas, pina ce se ingroasa putin.


Se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca compozitia. Dupa racire, se pune crema in compotiera si se aranjeaza deasupra galustele de albus, servindu-se rece.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    DESPINA , 11 decembrie 2009

    PT. CITE PERSOANE ESTE RETETA?

Dificultate

Medie

Timp

1h

118 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 2 l lapte,
  • * 6 oua,
  • * 350 g zahar,
  • * 10 g zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

DESPINA

PT. CITE PERSOANE ESTE RETETA?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

32 voturi    25 comentarii
1h
Budinci