Lasagna a la mama Italia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • La o cutie de Lasagna (30 de bucati)
  • 1kg carne de vita tocata
  • 1 kg rosii coapte foarte bine
  • 1 ceapa mare
  • 100 g unt
  • 4 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • o cutie mica de ciuperci
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • o punga de 1/2 kg mozzarella data pe razatoare (se gaseste in comert congelata si rasa la punga)
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri faina alba
  • oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr o tava adinca si mare se pune apa, putina sare si putin ulei, se pune pe 2 ochiuri de aragaz se lasa sa fiarba apa. Cind da in clocot se pun bucatile de lasagna, cind acestea sunt gata se scot cu o paleta intr-un lighean adinc, care, in prealabil, a fost umplut cu apa. Dupa ce se "clatesc" in aceasta apa din lighean se pun pe un prosop de bumbac uscat si curat una linga alta lasindu-se f putin loc intre ele pentru a se usca, se repeta operatiunea pina terminam placile de lasagna. Cind terminam o suprafata de prosop acoperim cu un alt prosop de bumbac uscat si curat lasagna lasata la uscat pe prosopul anterior si repetam operatiunea.

Intre timp pina cind lasagna fiarta se zvinta intr-o cratita cu fund dublu punem ulei, sare piper si ceapa tocata marunt, putem pune si o foaie de dafin pentru gust. Se caleste pina la aurire ceapa, iar apoi se adauga carnea tocata. Amestecam pina cind se duce toata apa din carne, apoi punem o cana plina cu apa si acoperim cu un capac. Se lasa aceasta apa sa scada si adaugam iarasi, inca o cana de apa si acoperim cu un capac. Dupa ce cea de-a doua apa a scazut, gustam, sa vedem daca carnea este fiarta. In cazul in care considerati ca nu este destul de moale se adauga apa si se fierbe acoperit, pina cind devine frageda. La sfirsit, cind aceasta este fiarta se aduga sare, piper, iarasi dupa gust si sos de tomate, cam 2 linguri pline cu virf si jumatate de cana de apa.Se lasa iarasi la fiert cu capac. Se da deoparte .

Intr o alta tigaie mai adinca se pun 50 g unt si tocat marunt usturoiul, piper, sare se lasa pina la aurire apoi se adauga ciupercile clatite si scurse si patrunjelul tocat f marunt. Se calesc impreuna apoi se da deoparte.

Intr o cratita cu fund dublu se pune restul de unt se topeste si se adauga lingurile de faina, cind se formeaza pasta se pune sare, piper si canile de lapte, se amesteca in continuu pina se ingroasha. Cind devine sosul greu se pune amestecul de ciuperci. Se lasa deoparte si aceasta.

Intr o alta cratita se spala rosiile bine, se rup de codite si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa, cind pielita incepe sa crape putin se inchide focul si se lasa acoperite pt 5 min apoi se scurg de apa se indeparteaza pielita ushor si se toaca. Intr o cratita se pune putin ulei, jumatate de ceapa tocata f marunt piper, sare si se lasa sa se aureasca ceapa. Se pune apoi tocatura de rosii se lasa sa fiarba pina cind devine un sos cam 5 minute daca observam inca bucati de pulpa de rosie se poate zdrobii ushor cu zdrobitorul de cartofi de piure. Cind amestecul devine moale si omogen adaugam o lingura sau doua depinde de gustul fiecareia, de pasta de tomate si putina apa, lasam la fiert putin apoi dam deoparte.

In tava, in care doriti sa faceti lasagna, vom proceda o ungere cu unt considerabila iar apoi punem sosul de rosii (de la baza inainte de a pune lasagna ...acesta e secretul:) ) apoi peste sosul de rosii incepem sa punem pe verticala primul strat de lasagna una aproape de alta , cind terminam primul strat presaram mozzarella si apoi oregano apoi punem amestecul de carne tocata. Pe orizontala incepem sa punem al doilea strat de lasagna punem iar mozzarella si amestecul de sos alb cu ciuperci si iarasi mozzarella si pe verticala al treilea strat de lasagna ....se continua tot asha pina se termina lasagna .
Cind terminam acoperim cu sos alb si cu multa mozzarella si presaram putin oregano. Bagam la cuptorul preincalzit si la un foc repejor cam 30 - 40 min pina cind se rumeneste frumos deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise