autor:

mihaela cecilia

» » Paste si pizza

Lasagna cu carne de vita

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pregateste carnea astfel: se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga carnea tocata si se lasa pana aceasta din urma isi schimba culoarea. Apoi se adauga pasta de tomate, pasta de ardei dulce, sare, piper , oregano si se amesteca totul lasandu-se pe foc cam 10 minute. Intr-o tava inalta se acopera fundul cu sos besamel si apoi se aseaza un rand foi de lasagna, un rand de carne, putin cascaval ras si apoi iarasi sos besamel in asa fel incat sa acopere toata foaia.


Se repeta asazarea straturilor incepand cu foile de lasagna. Ultimul strat va fi de foi peste care se adauga sos besamel, mozarella si cascaval ras.


Se introduce totul in cuptorul incins la 180 grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    o bunatate...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    lasagna buna intotdeauna !

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g foi proaspete ptr. lasagna
  • 300g carne tocata de vita
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • 50g cascaval ras
  • 50 g mozarella
  • 1 litru sos besamel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihaela cecilia

Sos besamel ptr. lasagna

Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina desfacuta inlapte rece. Se amesteca energic, cu

6 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri

Limonada

Sucul de lamaie se prepara din 3-5 lamai proaspat stoarse si se amesteca cu apa plata si mierea

10 voturi    2 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Salata de rosii cu brinza de capra

Se spala rosiile si se zvinta de apa. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se amesteca rosiile

4 voturi    1 comentariu
15 min
Salate reci

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Pastele se fierb al dente in apa clocotita cu sare si un strop de ulei pentru a nu se lipi intre ele. Dupa fierbere se scurg de apa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata de Paste cu Fructe

Salata de Paste cu Fructe

Se fierb pastele 10 - 12 minute in apa clocotita sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce devin 'al dente'. Se dau

1 vot    0 comentarii
20 min
Paste si pizza