autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Legume cu orez si pulpe de pui

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se apala legumele si se usuca.Ceapa cu prazul si usturoiul se pun la calit in 2-3 linguri de ulei.


Se adauga dovleceii taiati in cuburi,dar cu tot cu coaja ,pt a fi mai gustosi.La fel procedam cu morcovul, ce l-am razuit de coaja.Intre timp,eliminam varfurile pastailor si atele,daca este necesar,le taiem dupa plac si le adaugam peste restul legumelor.Adaugam sare, focul mic,si acoperim cu capac.Ciupercile se curata de coaja si de picior si se taie marunt.


Se adauga si aceastea si se mai lasa 5 minute amestecand bine cu o lingura de lemn.


Se adauga orezul si 500 ml de apa sau supa de pui, aveti.Eu am adaugat apa ,pt ca nu am avut in acel moment supa.


Se lasa la foc potrivit ,si cu capac,timp de 20 minute.


Se mai sareaza si pipereaza dupa gust.Intre timp pregatim pulpele de pui.


Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei.Cand sunt gata ,se scot pe farfurie si se servesc cu orezul cu legume,gata preparat ,pe care-l punem mai intai intr-un castronel si il rasturnam in farfuria in care va fi servit,pt a-i da o forma de "cupola".


Se presara patrunjel verde tocat marunt pe deasupra.


Se serveste cu salata! Mie mi-a iesit cam "intunecat" orezul, din cauza ciupercilor, daca vreti sa evitati acest lucru,puteti prepara ciupercile separat ,si sa le adaugati la sfarsit in restul legumelor,dar mancarea nu va fi la fel de aromata.Pofta buna!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Arata foarte bine mancarica ta.

  • Dragos Florea

    Dragos Florea (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Excelent ! Combinatia e foarte reusita si textura oferita de ciuperci , in amalgamul de legume , e unica ! Bravo !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Buna idee cu dovlecelul!i-mi place!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Vai ce poftita mi-ai facut ...........maine am sa fac si eu.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O reteta foare buna si sanatoasa....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place la nebunie meniul acesta. Arata grozav de bine. Nota 10

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Tare bun este orezul cu legume si pulpite de pui si mie imi place mult. Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata tare bine ....O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe verzi
  • 200 gr orez cu bob rotund
  • 1 dovlecel
  • 300 gr ciuperci "champignon"
  • 1 morcov
  • 1 praz
  • 200 gr pastai verzi
  • 5-6 rosii cherry
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 pulpe
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine mancarica ta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne