autor:

Maricor

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Legume marinate

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
3 dovlecei, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata mare, o capatana de usturoi, sare, ulei de masline, otet dupa gust, ardei iute (rosu) uscat si pisat (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala si se taie julien.Intr-un castron amestecam dovleceii cu o lingurita de sare. Lasam 10 minute dupa care scurgem bine de apa. La fel procedam si cu vanata. Apoi calim pe rand legumele in ulei de masline(dovlecei, ardei si vanata). Le punem intr-un recipient de sticla (cu capac) si adaugam usturoiul taiat felii, ulei de masline (cateva linguri) sare si otet dupa gust. Cantitatea difera in functie de otetul pe care il folositi. Optional adaugati ardei iute. Amestecati bine , puneti capacul si lasati la frigider 24 de ore inainte sa serviti. Folositi paine prajita pentru servire. Pofta buna!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata mare
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • otet dupa gust
  • ardei iute (rosu) uscat si pisat (optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maricor

Salata de cartofi cu somon afumat

Fierbem cartofii in coaja, apoi turnam apa rece peste ei si ii lasam la scurs. Ii curatam de coaja

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate

Tocanita de ceapa

Curatam ceapa, o spalam sub jet de apa(nu lasati ceapa in apa), o taiem in doua si o feliem.Taiem

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gratin de dovlecei

Se unge un vas termorezistent cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Asezam alternativ cate un strat de

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Pateu de linte

Pateu de linte

Lintea se pune la hidratat intr-un bol cu apa pt cateva ore. Dupa, o spalam si o punem la fiert cu morcovul si cartofii, spalati si

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala, se rup coditele. Coditele le tocam marunt, ceapa o taiem feliute, verdeturile le tocam fin. Intr-o tigaie punem

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi