autor:

Maricor

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Legume marinate

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
3 dovlecei, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata mare, o capatana de usturoi, sare, ulei de masline, otet dupa gust, ardei iute (rosu) uscat si pisat (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala si se taie julien.Intr-un castron amestecam dovleceii cu o lingurita de sare. Lasam 10 minute dupa care scurgem bine de apa. La fel procedam si cu vanata. Apoi calim pe rand legumele in ulei de masline(dovlecei, ardei si vanata). Le punem intr-un recipient de sticla (cu capac) si adaugam usturoiul taiat felii, ulei de masline (cateva linguri) sare si Otet dupa gust. Cantitatea difera in functie de otetul pe care il folositi. Optional adaugati ardei iute. Amestecati bine , puneti capacul si lasati la frigider 24 de ore inainte sa serviti. Folositi paine prajita pentru servire. Pofta buna!!!
Retete
Alte retete din Aperitive

Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei

Pulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta

32 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Salată de legume crude şi sardine marinate

Prima etapa a acestui fel de salata este marinarea sardinelor. Marinatul il prepar din: 1 parte

10 voturi    6 comentarii
2h 20 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata mare
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • otet dupa gust
  • ardei iute (rosu) uscat si pisat (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Maricor

Salata de cartofi cu somon afumat

Fierbem cartofii in coaja, apoi turnam apa rece peste ei si ii lasam la scurs. Ii curatam de coaja

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate

Tocanita de ceapa

Curatam ceapa, o spalam sub jet de apa(nu lasati ceapa in apa), o taiem in doua si o feliem.Taiem

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gratin de dovlecei

Se unge un vas termorezistent cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Asezam alternativ cate un strat de

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora. Pe foc am pus o oala de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei ,in cratita in care vom face ghiveciul. Rosiile spalate si sterse le-am

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi