autor:

autor

» » Cocteiluri si lichioruri

Lichior de oua

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva).


Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu.


Se adauga compoztia la galbenusuri, se amesteca pana devine o crema.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Interesanta reteta si usoara...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 100 g zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 250 ml rom alb
  • 2 linguri de lapte condensat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Suc de morcovi cu mar si portocala

Morcovul se curata, se spala, se taie bucati si se pune la fiert; dupa 5 minute se adauga si marul

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Cocteiluri si lichioruri

Visinata

Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Cocteiluri si lichioruri

Vin fiert, în varianta tropicală

În primul rând, plecăm de la alte premise decât cele cunoscute şi nu fierbem

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
Cocteiluri si lichioruri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Interesanta reteta si usoara...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Lichior de nuci verzi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul

1 vot    1 comentariu
24h
Cocteiluri si lichioruri
Capsunata

Capsunata

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai

2 voturi    3 comentarii
40 min
Cocteiluri si lichioruri