Limba cu masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Limba cu masline

Ingrediente

  • Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita.
  • De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g
  • o ceapa, ½ morcov,o felie telina
  • suc de rosii,pasta de tomate sau bulion
  • un pahar de vin alb
  • 300 g masline
  • o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri
  • sare,piper macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper,boabe de coriandru dupa gust
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar
  • o lingurita de ulei de masline

Mod de preparare

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia spuma,se adauga ceapa,morcovul,telina,foi de dafin,se condimenteaza ,se sareaza dupa gust si se acopera sa fiarba la foc mic pana se inmoaie atat limba cat si zarzavatul. Limba de vitel si cea de porc fierb mai repede decat cea de vita.

Dupa ce bucatile de limba sunt fierte , se scot ,se lasa sa se racoreasca, dupa care se curata foarte bine de pielita incepand din varf,tragand usor,ajutandu-ne si de un cutit ,apoi se taie felii.

Separat se pregateste sosul.

Ceapa,telina si morcovul se paseaza bine ,se amesteca cu suc de rosii, pasta de tomate sau bulion dupa gust, un varf de lingurita miere de albine sau zahar,o lingurita ulei de masline si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba sosul se adauga bucatelele de limba,maslinele crestate la capete si oparite in prealabil, vinul , feliile de lamaie, zeama in care a fiert limba in functie de consistenta dorita,se sareaza,se condimenteaza daca mai este cazul si se introduce la cuptor pana se obtine consistenta dorita.La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt si se opreste focul…

Optional : Daca sosul este prea gros se mai adauga zeama in care a fiert limba,iar daca este prea subtire puteti adauga 1-2 linguri de digesta praf in loc de faina deoarece este un produs natural obtinut din porumb .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise