Limba cu mazare scazuta

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Limba cu mazare scazuta

Ingrediente

  • 700 g limba de porc
  • 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 1 peperoni nu prea iute
  • 1 rosie mica
  • 1 legatura patrunjel, marar
  • 1-2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.

Intre timp curatati celelalte legume si zarzavaturi, si scoateti cotoarele ardeilor.

Intr-o cratita puneti uleiul si incepeti sa caliti legumele incepand cu felii de morcov, ceapa taiata pestisori, cubulete de ardei gras, cateva feliute de peperoni, verdeata tocata, sare, piper, cimbru. Adaugati la urma rosia decojita, concentratul, mazarea si 3-4 polonice din zeama in care fierbe limba. Lasati la fiert cam 30 minute la foc mic cu capac, pana fierbe mazarea.

Cand carnea a fiert se scoate sa se racoreasca, se curata de piele, se taie felii si se pune peste mazare. Daca a scazut prea mult, se mai poate completa cu putina zeama de la limba si se adauga faina desfacuta in putina apa rece. Se mai fierbe cateva minute ca sa se lege sosul, avand grija sa nu se prinda. Dregeti gustul de sare, piper, otet, zahar, eventual putin cimbru si presarati cu marar tocat.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise