autor:

Fara foto

» » Aperitive

Linzer cu branza dulce

Autor: cinca rodica (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: cinca rodica (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2005

Ingrediente
5OO gr. faina, 25O gr. margarina ,4 oua, 1 cana zahar, 4 linguri smantana, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 1 Kg. branza de vaca, 3 pachete de zahar vanilat, putin gris .

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

5OO gr. faina se freaca cu margarina .


Separat intr-un castron se mesteca 2 galbenusuri, 1 cana de zahar, 4 linguri de smantana, 1 praf de copt stins cu sucul de la o lamaie, coaja de lamaie. Toate acestea din castron se pune peste faina mestecata cu margarina si se face un aluat care se pune in tava unsa. Deasupra aluatului se pune branza preparata cu 2 galbenusuri, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja de lamaie si zahar dupa gust. Peste aluat se presara putin gris apoi branza pregatita si se da la cuptor . Cele 4 albusuri ramase se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar si putin suc de lamaie sau otet. Dupa 2O minute dupa ce s=a copt linzerul se scoate se pun albusurile deasupra si se mai da la cuptor 5 minute . Peste albusuri se poate presara ciocolata rasa sau ness.
Retete
Alte retete din Aperitive

Clatite integrale cu branza si oua ochiuri

Se amesteca cele doua tipuri de faina cu oul, sarea, uleiul si piper, apoi se adauga treptat apa.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Muraturi asortate

Toate ingredientele feliate se aseaza in borcane, peste ele se toarna saramura. Borcanele se inchid

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 5OO gr. faina
  • 25O gr. margarina ,4 oua
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri smantana
  • 1 praf de copt stins cu suc de lamaie
  • 1 Kg. branza de vaca
  • 3 pachete de zahar vanilat
  • putin gris .

Raporteaza reteta

Retete
de cinca rodica

isler

Ingredientele de mai sus se mesteca facandu-se un aluat .Se intinde se taie cu un pahar rondele

26 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Prajitura chinezeasca

200 gr. unt seftreaca cu 200 gr, zahar praf . Se adauga 200 gr. nuci prajite si macinate,100 gr.

39 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Prajitura de sezon cu fructe

galbenusurile se freaca cu 2oo gr. zahar se adauga pe rand cele 6 linguri de apa fiebinte se pune

8 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive