LITERE CU GRIS SI GEM

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
LITERE CU GRIS SI GEM

Ingrediente

  • 1 punga paste fainoase litere(puteti folosi orice tip de paste fainoase simple sau cu ou)
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri de gris
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • sare
  • gem (eu am folosit un gem mai gros de strugurei cu capsuni
  • pregatit de mine pt rezerva de iarna)

Mod de preparare

Fierbem pastele in apa cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga. Intre timp intrun cratit incapator, punem la incins uleiul, adaugam grisul, il aurim putin la foc domol, adaugam pastele scurse, stingem focul. Presaram zaharul si vanilia, omogenizam cu grija. Am ornat cu gem de strugurei. Mai intai am luat un castonas mic in care am pus paste, le-am tasat cu o lingura, apoi le-am rasturnat pe farfurie. O forma de turta sau biscuiti pe am asezat-o peste paste, am umplut-o cu gem, apoi am scos-o cu grija. Am ornat si marginea farfuriei cu ajutorul unui poch (sau o punguta la care i-am taiat putin varful. Este o mancare rapida, poate fi preparata si de post, daca folosim paste fara ou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise