autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu sos de rosii si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se oparesc rosiile in apa clocotita si se curata de coaja, apoi se taie marunt.


Se incinge untdelemnul intr-o craticioara, se calesc in el cateii de usturoi curatati si taiati, apoi ciupercile bine scurse (daca sunt din conserva; daca sunt proaspete, se calesc in untdelemn, impreuna cu usturoiul). Cand sunt gata, se adauga rosiile si se lasa sa dea cateva clocote. La urma, se presara condimentele sau verdeata tocata marunt.


Se pot servi deopotriva calde sau reci, alaturi de macaroanele fierte al dente”.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1-2 cutii de spaghete sau macaroane scurte
  • 6 rosii mari sau 8 mici,
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml untdelemn
  • ierburi provensale (se gasesc in plicuri
  • sub forma de condimente) sau orice planta aromata va place: foi de dafin
  • tarhon etc.
  • 1 conserva mica de ciuperci sau 200 g ciuperci proaspete.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza cu blat de mamaliga

Pizza cu blat de mamaliga

Pentru mamaliga: Punem sa fiarba apa cu sarea si cateii de usturoi taiati marunt, aproximativ 5 minute. Adaugam malaiul in ploaie

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul, iar la sfirsit adaugati

43 voturi    14 comentarii
18 min
Paste si pizza