autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Macrou afumat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Ingrediente
macrou, apa, zeama de lamaie(sau otet), ulei, piper, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 18h

5 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie sau Otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.


Urmeaza apoi operatia de afumare.


Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.
Retete
Alte retete din Aperitive

Salata cu macrou afumat

Macroul se curata de piele si oase. Se taie carnea cuburi. Cartofii se fierb in coaja. Se curata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive

Salata de macrou afumat

Macroul se curata de oase si piele,se rupe bucati si se pune intr-un castron.Marul se curata si se

10 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 20 iulie 2015

    simpla si la obiect!felicitari

  • Fara foto

    Gheorghe Dibu , 18 ianuarie 2014

    3 zile ,5-6 ore pe zi nebuni la cap.

Dificultate

Ridicata

Timp

18h

5 voturi

Ingrediente

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache

Supa de curcan

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara. Mi-am zis ca o supa este binevenita si

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Tiramisu cu piure de zmeura

Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Tarta cu ton si oua

Tarta cu ton si oua

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive