autor:

maria mihalache

» » Aperitive cu peste

Macrou afumat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.


Urmeaza apoi operatia de afumare.


Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Dibu , 18 ianuarie 2014

    3 zile ,5-6 ore pe zi nebuni la cap.

Dificultate

Ridicata

Timp

18h

2 voturi

Ingrediente

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Spaghete la cuptor cu chiftelute picante

Reteta pentru chiftelute o gasiti aici http://mmihalache.blogspot.ro/2013/12/chiftele-picante.html. Fierbem

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete cu paste de la bloggeri

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Bucatile de peste(groase de circa 2,5-3 cm)se curata de solzi, se spala si apoi se lasa la scurs. Fiecare

32 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

Gheorghe Dibu

3 zile ,5-6 ore pe zi nebuni la cap.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Wild Dragon

Wild Dragon

Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu peste
Macrou afumat

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior . Se leaga fiecare pestisor in

36 voturi    41 comentarii
2h
Aperitive cu peste