autor:

maria mihalache

» » Aperitive cu peste

Macrou afumat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Ingrediente
macrou, apa, zeama de lamaie(sau otet), ulei, piper, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 18h

2 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.


Urmeaza apoi operatia de afumare.


Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Dibu , 18 ianuarie 2014

    3 zile ,5-6 ore pe zi nebuni la cap.

Dificultate

Ridicata

Timp

18h

2 voturi

Ingrediente

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

3 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Turta dulce glazurata

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Briose cu ton si varza de bruxelles

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu legume


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Orata all'isolana (4 persoane)

Orata all'isolana (4 persoane)

Incepem prin a curata si a spala pestii, dupa care trebuie dezosati. Se iau legumele, se curata, se spala si se taie julien. Se baga

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Aperitive cu peste
Salata de icre facuta in casa

Salata de icre facuta in casa

Se verifica icrele daca nu sunt foarte sarate. Daca sunt extrem de sarate, se pun intr-un tifon care se leaga sa nu se risipeasca si

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste