autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Macrou afumat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Ingrediente
macrou, apa, zeama de lamaie(sau otet), ulei, piper, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 18h

5 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.


Urmeaza apoi operatia de afumare.


Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.
Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu
-->
Retete
Alte retete din Aperitive

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

46 voturi    45 comentarii
2h
Aperitive

Salata de macrou afumat

Pestele afumat se taie in bucati mari si se tropeste cu suc proaspat de lamaie si se da deoparte.

3 voturi    0 comentarii
15h
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 20 iulie 2015

    simpla si la obiect!felicitari

  • Fara foto

    Gheorghe Dibu , 18 ianuarie 2014

    3 zile ,5-6 ore pe zi nebuni la cap.

Dificultate

Ridicata

Timp

18h

5 voturi

Ingrediente

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache

Compot de struguri albi

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi

Salata cu legume,nuci si maioneza

Cartofii si morcovul se spala si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert(incercam daca s-au

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Chec pufos cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie,

15 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Tarta cu ton si oua

Tarta cu ton si oua

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive