autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Macrou afumat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Ingrediente
macrou, apa, zeama de lamaie(sau otet), ulei, piper, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 18h

5 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.


Urmeaza apoi operatia de afumare.


Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.
Retete
Alte retete din Aperitive

Salata ca macrou afumat

Macroul se curata de oase si piele, se taie cuburi, cartofii se fierb in coaja apoi se racesc si

3 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Salata cu macrou afumat

Macroul se curata de piele si oase. Se taie carnea cuburi. Cartofii se fierb in coaja. Se curata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 20 iulie 2015

    simpla si la obiect!felicitari

  • Fara foto

    Gheorghe Dibu , 18 ianuarie 2014

    3 zile ,5-6 ore pe zi nebuni la cap.

Dificultate

Ridicata

Timp

18h

5 voturi

Ingrediente

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache

Prajitura cu caise si iaurt

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam

3 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Budinca cu fidea si branza de vaci

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii

3 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi


Adauga reteta
Tarta cu ton si oua

Tarta cu ton si oua

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive