autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu peste

Macrou afumat

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior .


Se leaga fiecare pestisor in parte de codita,se presara cu sare dupa gust pe toate partile cat si in interior.


Se tin agatati la rece pe balcon sau afara o noapte,dupa care se afuma . Noi i-am tinut la afumat cca . 8 ore la foc mic.Dupa afumare i-am agatat din nou pe balcon o noapte,iar apoi i-am uns cu putin ulei si i-am impachetat in folie pentru alimente pentru a nu se usca.


Alegeti un loc in spatele blocului sau la cineva la curte unde sa va puteti desfasura in voie tot procesul tehnologic...


Se foloseste rumegus de brad...Este cel mai bun pentru afumare si se poate procura de la orice tamplarie sau fabrica de mobila(oricum se arunca)...


Se poate folosi un cazan de tabla(foto) care se va taia la ambele capete ramanand ca un tub. In interior se adauga sistemul de prindere (foto)...dedesubt se pun 2,3 caramizi pentru stabilitate, se aseaza lemnele,se da foc si cand mocneste se presara rumegusul lasand sa arda foarte lent...

  • 40 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popa Gheorghe , 27 iulie 2014

    In articol s-a omis, a se preciza cum s-a afumat, in conditiile in care se sta la bloc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2014

    Se foloseste rumegus de brad...este cel mai bun pentru afumare si se poate procura de la orice tamplarie sau fabrica de mobila(oricum se arunca)... Se poate folosi un cazan de motorina care se va taia la ambele capete ramanand ca un tub. In interior se adauga sistemul de prindere...dedesubt se pun 2,3 caramizi pentru stabilitate, se pun lemne,se da foc ,iar cand mocneste se presara rumegusul lasand sa arda foarte lent...

  • Fara foto

    gabi , 11 iulie 2014

    eu nu am inteles cum iati afumat,unde

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2014

      Va multumesc mult...

    • Fara foto

      Mariana Daniela Stoleriu , 10 iulie 2014

      AMI ME ENCANTA,EL PESCADO AHUMADO...........

    • Fara foto

      Silvia , 10 iulie 2014

      Super idee! Sunt fan!

    • Fara foto

      Virgiliu Sov , 10 iulie 2014

      Ioan Mihnea am o carte de specialitate din 1929 si acolo scrie ca media de viata atunci era de 60 de ani... tarani erau cei mai longevivi,...contabili stateau cel mai prost cu media de 45.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2013

      Multumesc tuturor..

    • Fara foto

      Ela Marcela , 17 decembrie 2013

      hmmmm!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2013

      Personal imi place tare mult, asa ca o sa pregatim din nou o transa sa avem de Craciun ,Anul Nou si bineinteles sa mai si daruim (chiar daca nu este sanatos) ... Sarbatori cu bine!

    • Fara foto

      Ioan Mihnea , 16 decembrie 2013

      Cat traiau?,cam peste 90 ani.Aaa ca media de varsta era cam de 40-50 ani era din cauza ca majoritatea mureau in razboaie sau diverse accidente

    • Fara foto

      Ioan Mihnea , 16 decembrie 2013

      Dacii aveau alta parere....si n-au murit

    • Fara foto

      Silvia Serratore , 14 decembrie 2013

      Nimeni nu le facea teste taranilor acum 200 -1000 de ani . Afumarea era o metoda de conservare, eficace ca si sararea produselor, asta stim toti. Dar ganditi-va, cat de mult traiau ? Cand vreimsa ne ferim de toate necazurile e bine sa gandim cu propriul nostru creier.

    • Fara foto

      Wiorel-wius Ciobanu , 13 decembrie 2013

      normal acum toate produsele fac rau in functie de cum se face lobi si de catre cine,depinde care are interesul sa platestesca specialistii,mai mult.nui asa varu?bunica a trait 97 de anii avem exemplu in familie))

    • Fara foto

      Wiorel-wius Ciobanu , 13 decembrie 2013

      bravo,,nu traieste nimeni a doua oara,, daca ar intelege toti asta....dar

    • Fara foto

      Catalin Lupu , 13 decembrie 2013

      La tara una din metodele traditionale de conservare a carnii era afumarea si nu au mai murit de cancer, sau poate nu stiau de studiile cercetatorilor de la marile universitati.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

      Dragilor nu-i rau sa ne mai facem poftele din cand in cand doar nu mancam dimineata, la pranz si seara macrou afumat sau alte afumaturi Dupa specialisti in multe cazuri nici apa, nici aerul nu sunt sanatoase Asa ca, numai Dumnezeu stie cate zile avem

    • Fara foto

      Adelina Nastase , 10 decembrie 2013

      ...şi ma încredinţez ca verii o sa-i urmeze-o toamna cum n-a mai fost, cu porumbe brumate pe hatul viilor şi cu carnaţi iuţi de oaie, fripţi cu duzina pe jăratec de curpeni uscaţi şi c-o Galbena de Odobeşti stand în gheată spartă, căci, fraţilor, nu trăieşte nimeni şi-a doua oara! FILE DE ISTORIE CULINARĂ

    • Fara foto

      Botezatu Mihaela Gabriela , 07 decembrie 2013

      adevarat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2013

      Va multumesc multadauga un comentariu...

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 30 noiembrie 2013

      imi place, like&share, particip.

    • Fara foto

      Silvia Serratore , 28 noiembrie 2013

      Pestele afumat este delicios dar nu si sanatos. Cercetatorii din marile universitati au declarat ca mancarea afumata este cancerigena deci , atentie nu o consumati prea des.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      Va multumesc...

    • Fara foto

      Mahu Petrişor , 19 noiembrie 2013

      Interesant!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Sper ca o sa improvizezi ceva Tatiana...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Un singur lucru imi lipseste pt a face reteta ta, afumatoarea, sa vad unde ma pot descurca ????.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Ce bine e sa locuiesti la casa !!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Foarte gustos!Si eu prepar peste afumat,mai ales acum ca locuiesc la casa....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      Draga mea, sotul meu foloseste rumegus de brad...este cel mai bun pentru afumare si se poate procura de la orice tamplarie sau fabrica de mobila(oricum se arunca)... Se poate folosi un cazan de motorina care se va taia la ambele capete ramanand ca un tub. In interior se adauga sistemul de prindere ,dedesubt se pun 2,3 caramizi pentru stabilitate, se pun lemne,se da foc ,iar cand mocneste se presara rumegusul lasand sa arda foarte lent...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Minunate macrourile dar unde le poci afuma la bloc? Ce trebuie de pregatit?Din fotografii se vede un cazan dar ce pui in cazan ca sa le afume?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      Ai dreptate ...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      Ce bine arata,parca simt deja mirosul de afumat........o nebunie,tot sa mananci.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2010

      Va multumesc mult...Primesc cu mare drag colindatorii... Va pup si va doresc tot binele din lume...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

      Primesti cu colindul?delicioasa propunere! va dorim sarbatori frumoase alaturi decei dragi!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

      Si noi am facut.......un deliciu. Craciun fericit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri si va doresc un CRACIUN FERICIT si sarbatori cu bine ...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Te rugam sa trimiti cativa si in Dublin ca mi-ai facut pofta, multumesc anticipat. Felicitari!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Mamă , ce buni sunt! Multumesc de reţetă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Un deliciu!***** Sarbatori Fericite Valentina! Mihaela

    • Elga89

      Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Ce bun! Cu ceapa pe paine cu unt! Eu il cumpar, bravo pentru curajul de a il pregati!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • 26 buc. macrou congelat
  • sare fina dupa gust
  • ulei pentru uns pestii la final

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Popa Gheorghe

In articol s-a omis, a se preciza cum s-a afumat, in conditiile in care se sta la bloc.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Minitort cu pate de macrou

Minitort cu pate de macrou

Se curata pestele de oase si piele (eu am folosit macrou fiert, dar e mai bun cu cel afumat), se paseaza, se adauga branza, patrunjelul

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste
Crema de mascarpone cu ton

Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

0 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu peste