autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
2 kg de macrou, 500 ml suc de rosii, 2 ardei kapia rosii, 1 capatana de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper, patrunjel, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)


Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.


Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.


Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.


Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.


Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie. buna la acest preparat usor si delicios.:)
Retete
Alte retete din Aperitive

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Tarta cu ton si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat,

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 14 aprilie 2016

    adauga un comentariu..mmm bun d tot

  • Fara foto

    liliana , 31 ianuarie 2016

    chiar acum pregatesc aceasta reteta ,voiam sa intreb daca pestele trebuie intors,si cat timp trebuie sa stea in cuptor duminica placuta

  • Fara foto

    Bulent Zecheria , 21 noiembrie 2015

    super,,,

    • Fara foto

      Adrian Chirila , 15 iunie 2015

      am incercat si asa...dar pestele nu se mai "imbogatzeste" cu aroma din legume.....

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

      Arata bine trebuie incercat.Multumesc.

    • Fara foto

      Trandafir Sofi , 15 februarie 2015

      Delicios!!!!

    • Fara foto

      Doinita Trifan , 14 februarie 2015

      Buna reteta ,dar sa fie si sanatosa pestele facut la cuptor si sosul separat .

    • Fara foto

      Costel Rugina , 02 februarie 2015

      belea bubule

    • Fara foto

      Adrian Chirila , 03 ianuarie 2015

      va recomand o alta abordare....pestele spalat-uscat-sare-piper negru uns discret cu ulei de masline ! intro tava cu garda inalta cam de 25x30 punem pe rind 4-5 cepe taiate julien, un mocovfelii lungi -subtiri,ardei gras rosu si verde,usturoi o cap zdrobit cu latul cutitului, doua frunze de dafin,un strop de cimbru, 4-5 linguri ulei masl ,2 pahare vin alb...puneti deasupra pestele_neprajit !!!_ si la cuptor la max 180 gr...cid pestelesa bronzat suficient-nu il intoarceti !-puneti si cutia de rosiicubuletesi daca pare sosul prea scazut mai adaugati un strop de vin...la cam 10 min opriti focul si lasati la odihnit in cuptor....serviti cu patrunjel proaspar taiat si cartofi natur in loc de paine...shpritz placut ! ! !

    • Fara foto

      Olimpia Mititelu , 02 ianuarie 2015

      eu pun la tava pestele curatat spalat si crud...(pe un pat de ceapa taiata solzisor)}....ca sa evit prajirea care face un miros in bucatarie ce dureaza 2-3 zile,,,, Si-l tin in cuptor la foc spre mic, timp de 3 ore si cand scade sosul...mai adaug vin sec bun...indoit cu apa....si sud de rosii facut in casa....

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

      Oare fitofagul merge cu reteta asta?

    • Fara foto

      Giussi Avasîlcăi Andrei , 12 octombrie 2014

      mersi de reteta :)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      .....foarte frumos si gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adina

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Mod de preparare crema : Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam

22 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza

6 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

cristina

adauga un comentariu..mmm bun d tot



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti. Spalam bine dovleceii si taiem rondele.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste