festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)


Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.


Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.


Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.


Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.


Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie. buna la acest preparat usor si delicios.:)

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    .....foarte frumos si gustos

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Ce pofta mi-ai facut!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de naut

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Carne de porc cu fasole rosie

Mod de preparare: Tocam ceapa si pisam usturoiul. Carnea o taiem cubulete si o rumenim in

2 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

.....foarte frumos si gustos

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti si calamari cu legume

Creveti si calamari cu legume

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii. Pasul 2: Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste