autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
2 kg de macrou, 500 ml suc de rosii, 2 ardei kapia rosii, 1 capatana de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper, patrunjel, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)


Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.


Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.


Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.


Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.


Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie. buna la acest preparat usor si delicios.:)

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

    Arata bine trebuie incercat.Multumesc.

  • Fara foto

    Trandafir Sofi , 15 februarie 2015

    Delicios!!!!

  • Fara foto

    Doinita Trifan , 14 februarie 2015

    Buna reteta ,dar sa fie si sanatosa pestele facut la cuptor si sosul separat .

    • Fara foto

      Costel Rugina , 02 februarie 2015

      belea bubule

    • Fara foto

      Adrian Chirila , 03 ianuarie 2015

      va recomand o alta abordare....pestele spalat-uscat-sare-piper negru uns discret cu ulei de masline ! intro tava cu garda inalta cam de 25x30 punem pe rind 4-5 cepe taiate julien, un mocovfelii lungi -subtiri,ardei gras rosu si verde,usturoi o cap zdrobit cu latul cutitului, doua frunze de dafin,un strop de cimbru, 4-5 linguri ulei masl ,2 pahare vin alb...puneti deasupra pestele_neprajit !!!_ si la cuptor la max 180 gr...cid pestelesa bronzat suficient-nu il intoarceti !-puneti si cutia de rosiicubuletesi daca pare sosul prea scazut mai adaugati un strop de vin...la cam 10 min opriti focul si lasati la odihnit in cuptor....serviti cu patrunjel proaspar taiat si cartofi natur in loc de paine...shpritz placut ! ! !

    • Fara foto

      Olimpia Mititelu , 02 ianuarie 2015

      eu pun la tava pestele curatat spalat si crud...(pe un pat de ceapa taiata solzisor)}....ca sa evit prajirea care face un miros in bucatarie ce dureaza 2-3 zile,,,, Si-l tin in cuptor la foc spre mic, timp de 3 ore si cand scade sosul...mai adaug vin sec bun...indoit cu apa....si sud de rosii facut in casa....

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

      Oare fitofagul merge cu reteta asta?

    • Fara foto

      Giussi Avasîlcăi Andrei , 12 octombrie 2014

      mersi de reteta :)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      .....foarte frumos si gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Sarmale muntenesti

Mod de preparare: Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim usor ceapa tocata marunt,adaugam

16 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cartofi cu varza de Bruxelles

Incingem cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava mare pentru cuptor. Cartofii curatati si spalati

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Mod de preparare crema : Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam

16 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Arata bine trebuie incercat.Multumesc.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem de tot) si scoatem scheletul. Asezam

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste