autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)


Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.


Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.


Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.


Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.


Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie. buna la acest preparat usor si delicios.:)

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Chirila , 03 ianuarie 2015

    va recomand o alta abordare....pestele spalat-uscat-sare-piper negru uns discret cu ulei de masline ! intro tava cu garda inalta cam de 25x30 punem pe rind 4-5 cepe taiate julien, un mocovfelii lungi -subtiri,ardei gras rosu si verde,usturoi o cap zdrobit cu latul cutitului, doua frunze de dafin,un strop de cimbru, 4-5 linguri ulei masl ,2 pahare vin alb...puneti deasupra pestele_neprajit !!!_ si la cuptor la max 180 gr...cid pestelesa bronzat suficient-nu il intoarceti !-puneti si cutia de rosiicubuletesi daca pare sosul prea scazut mai adaugati un strop de vin...la cam 10 min opriti focul si lasati la odihnit in cuptor....serviti cu patrunjel proaspar taiat si cartofi natur in loc de paine...shpritz placut ! ! !

  • Fara foto

    Olimpia Mititelu , 02 ianuarie 2015

    eu pun la tava pestele curatat spalat si crud...(pe un pat de ceapa taiata solzisor)}....ca sa evit prajirea care face un miros in bucatarie ce dureaza 2-3 zile,,,, Si-l tin in cuptor la foc spre mic, timp de 3 ore si cand scade sosul...mai adaug vin sec bun...indoit cu apa....si sud de rosii facut in casa....

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

    Oare fitofagul merge cu reteta asta?

    • Fara foto

      Giussi Avasîlcăi Andrei , 12 octombrie 2014

      mersi de reteta :)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      .....foarte frumos si gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Prajitura cu prune si nuca

Mixam ouale intregi cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam untul la temperatura camerei si la urma faina

21 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de naut

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in

17 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post

Adrian Chirila

va recomand o alta abordare....pestele spalat-uscat-sare-piper negru uns discret cu ulei de masline ! intro tava cu garda inalta cam de 25x30 punem pe rind 4-5 cepe taiate julien, un mocovfelii lungi -subtiri,ardei gras rosu si verde,usturoi o cap zdrobit cu latul cutitului, doua frunze de dafin,un strop de cimbru, 4-5 linguri ulei masl ,2 pahare vin alb...puneti deasupra pestele_neprajit !!!_ si la cuptor la max 180 gr...cid pestelesa bronzat suficient-nu il intoarceti !-puneti si cutia de rosiicubuletesi daca pare sosul prea scazut mai adaugati un strop de vin...la cam 10 min opriti focul si lasati la odihnit in cuptor....serviti cu patrunjel proaspar taiat si cartofi natur in loc de paine...shpritz placut ! ! !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor

Scrumbie la cuptor

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul rând pentru a mărunți oasele

4 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu bacon

Pastrav cu bacon

Incalzim cuptorul. Aranjam 6 felii de bacon una langa alta, usor suprapuse. Punem deasupra baconului un pastrav. Condimentam pestele

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste