autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
2 kg de macrou, 500 ml suc de rosii, 2 ardei kapia rosii, 1 capatana de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper, patrunjel, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)


Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.


Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.


Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.


Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.


Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie. buna la acest preparat usor si delicios.:)
Retete
Alte retete din Aperitive

Chiftelute din dovlecei si branza

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea.

12 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Modul de preparare: Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    liliana , 31 ianuarie 2016

    chiar acum pregatesc aceasta reteta ,voiam sa intreb daca pestele trebuie intors,si cat timp trebuie sa stea in cuptor duminica placuta

  • Fara foto

    Bulent Zecheria , 21 noiembrie 2015

    super,,,

  • Fara foto

    Adrian Chirila , 15 iunie 2015

    am incercat si asa...dar pestele nu se mai "imbogatzeste" cu aroma din legume.....

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

      Arata bine trebuie incercat.Multumesc.

    • Fara foto

      Trandafir Sofi , 15 februarie 2015

      Delicios!!!!

    • Fara foto

      Doinita Trifan , 14 februarie 2015

      Buna reteta ,dar sa fie si sanatosa pestele facut la cuptor si sosul separat .

    • Fara foto

      Costel Rugina , 02 februarie 2015

      belea bubule

    • Fara foto

      Adrian Chirila , 03 ianuarie 2015

      va recomand o alta abordare....pestele spalat-uscat-sare-piper negru uns discret cu ulei de masline ! intro tava cu garda inalta cam de 25x30 punem pe rind 4-5 cepe taiate julien, un mocovfelii lungi -subtiri,ardei gras rosu si verde,usturoi o cap zdrobit cu latul cutitului, doua frunze de dafin,un strop de cimbru, 4-5 linguri ulei masl ,2 pahare vin alb...puneti deasupra pestele_neprajit !!!_ si la cuptor la max 180 gr...cid pestelesa bronzat suficient-nu il intoarceti !-puneti si cutia de rosiicubuletesi daca pare sosul prea scazut mai adaugati un strop de vin...la cam 10 min opriti focul si lasati la odihnit in cuptor....serviti cu patrunjel proaspar taiat si cartofi natur in loc de paine...shpritz placut ! ! !

    • Fara foto

      Olimpia Mititelu , 02 ianuarie 2015

      eu pun la tava pestele curatat spalat si crud...(pe un pat de ceapa taiata solzisor)}....ca sa evit prajirea care face un miros in bucatarie ce dureaza 2-3 zile,,,, Si-l tin in cuptor la foc spre mic, timp de 3 ore si cand scade sosul...mai adaug vin sec bun...indoit cu apa....si sud de rosii facut in casa....

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

      Oare fitofagul merge cu reteta asta?

    • Fara foto

      Giussi Avasîlcăi Andrei , 12 octombrie 2014

      mersi de reteta :)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      .....foarte frumos si gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adina

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza

6 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Salata de pui cu sos de iaurt

Crocante, proaspete si satioase,in aceasta primavara salatele colorate sunt meniul meu preferat. Va

11 voturi    3 comentarii
30 min
Salate

liliana

chiar acum pregatesc aceasta reteta ,voiam sa intreb daca pestele trebuie intors,si cat timp trebuie sa stea in cuptor duminica placuta



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Turnulete aromate din salau cu legume

Turnulete aromate din salau cu legume

1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin,timp de 10 minute. Zarzavatul se curata ,se spala si apoi se taie cubulete fine,la

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Obletel crocant

Obletel crocant

Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Se indulceste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste