autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)


Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.


Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.


Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.


Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.


Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie. buna la acest preparat usor si delicios.:)

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giussi Avasîlcăi Andrei , 12 octombrie 2014

    mersi de reteta :)

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    .....foarte frumos si gustos

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Ce pofta mi-ai facut!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Prajitura cu prune si nuca

Mixam ouale intregi cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam untul la temperatura camerei si la urma faina

21 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de naut

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in

16 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post

Giussi Avasîlcăi Andrei

mersi de reteta :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste