autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Magiun

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Dificultate: Medie Timp: 3h

33 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare).


Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult.


Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc.


In final se adauga acidul salicilic.


Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Magiun de capsuni

Capsunile se spala, li se scot coditele si se paseaza cu mixerul. Se pun pe foc mic si dupa ce mai

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Cornulete cu magiun de prune

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle,

23 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

33 voturi

Ingrediente

  • 4 kg prune coapte
  • 1 kg zahar
  • 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

14 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi