autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Magiun

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare).


Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult.


Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc.


In final se adauga acidul salicilic.


Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

33 voturi

Ingrediente

  • 4 kg prune coapte
  • 1 kg zahar
  • 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi