autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame cu carne de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo se vindeau in piata 5 lei suta. Nu suta de grame, suta de bucati. Sau se mai vand insirate pe ata, la metru, proaspete sau uscate. M-am bucurat cand le-am vazut in oferta la Kaufland. Imediat m-am dus si am cumparat. Au iesit nemaipomenite. Le-am preparat cu carne de pui. morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert.


Secretul este sa ramana intregi.


Puneti la calit intr-o craticioara, in ulei, morcovul feliat si ceapa taiata pestisori. Dupa cateva minute, adaugati bamele intregi si caliti in continuare, la foc mic, 4-5 minute. Adaugati apoi carnea de pui taiata bucati nu prea mari, baza pentru mancaruri, rosiile curatate de pielita si taiate bucati (daca nu aveti rosii puteti folosi 300 ml suc de rosii), ketchup si apa cat sa acopere bamele.


Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute. Desfaceti faina in putina apa si adaugati totul peste mancare. Condimentati dupa gust. Mie imi place sa pun un praf de zahar si 2 lingurite de otet. Lasati sa mai dea 2-3 clocote, adaugati verdeata tocata si este gata.


Se serveste calda, dar este buna si rece.


Se poate servi si cu garnitura de orez, daca doriti. Pofta buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    N-am mancat niciodata bame ca nu sunt la noi. O singura data le-am vazut in piata in Bucuresti si nu am stiut ce sunt... Dar dupa cum le laudati...trebuie sa fie tare bune ! Am sa mai caut si eu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Foarte gustoase! Eu le fac la cuptor.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Nu am gatit pana acum cu bame, dar reteta ta este tare imbietoare si cred ca o voi incerca.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Doina,azi am luat si eu bame si ma gandeam sa le pun pentru iarna,dar vazand reteta ta parca le-as face si eu cu pui.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      O bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Nu se găsesc bame prin pieţele din Ardeal. Am luat o dată din Bucureşti. Sunt bune. Mulţumim de reţetă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 500 g bame
  • 350-400 g carne de pui
  • 2 cepe nu prea mari
  • 250-300 g rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci)
  • 2 linguri de ketchup
  • 2-3 lingurite faina alba
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • rozmarin
  • cimbru
  • paprika
  • 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Sidy (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata bame ca nu sunt la noi. O singura data le-am vazut in piata in Bucuresti si nu am stiut ce sunt... Dar dupa cum le laudati...trebuie sa fie tare bune ! Am sa mai caut si eu...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi