autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame cu carne de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Ingrediente
500 g bame, 350-400 g carne de pui, 2 cepe nu prea mari, 250-300 g rosii, 1 legatura marar + patrunjel, 4 linguri ulei de masline, 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci), 2 linguri de ketchup, 2-3 lingurite faina alba, sare, piper, maghiran, rozmarin, cimbru, paprika, 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo se vindeau in piata 5 lei suta. Nu suta de grame, suta de bucati. Sau se mai vand insirate pe ata, la metru, proaspete sau uscate. M-am bucurat cand le-am vazut in oferta la Kaufland. Imediat m-am dus si am cumparat. Au iesit nemaipomenite. Le-am preparat cu carne de pui. morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert.


Secretul este sa ramana intregi.


Puneti la calit intr-o craticioara, in ulei, morcovul feliat si ceapa taiata pestisori. Dupa cateva minute, adaugati bamele intregi si caliti in continuare, la foc mic, 4-5 minute. Adaugati apoi carnea de pui taiata bucati nu prea mari, baza pentru mancaruri, rosiile curatate de pielita si taiate bucati (daca nu aveti rosii puteti folosi 300 ml suc de rosii), ketchup si apa cat sa acopere bamele.


Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute. Desfaceti faina in putina apa si adaugati totul peste mancare. Condimentati dupa gust. Mie imi place sa pun un praf de zahar si 2 lingurite de otet. Lasati sa mai dea 2-3 clocote, adaugati verdeata tocata si este gata.


Se serveste calda, dar este buna si rece.


Se poate servi si cu garnitura de orez, daca doriti. Pofta buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    N-am mancat niciodata bame ca nu sunt la noi. O singura data le-am vazut in piata in Bucuresti si nu am stiut ce sunt... Dar dupa cum le laudati...trebuie sa fie tare bune ! Am sa mai caut si eu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Foarte gustoase! Eu le fac la cuptor.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Nu am gatit pana acum cu bame, dar reteta ta este tare imbietoare si cred ca o voi incerca.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Doina,azi am luat si eu bame si ma gandeam sa le pun pentru iarna,dar vazand reteta ta parca le-as face si eu cu pui.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      O bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Nu se găsesc bame prin pieţele din Ardeal. Am luat o dată din Bucureşti. Sunt bune. Mulţumim de reţetă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 500 g bame
  • 350-400 g carne de pui
  • 2 cepe nu prea mari
  • 250-300 g rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci)
  • 2 linguri de ketchup
  • 2-3 lingurite faina alba
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • rozmarin
  • cimbru
  • paprika
  • 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata bame ca nu sunt la noi. O singura data le-am vazut in piata in Bucuresti si nu am stiut ce sunt... Dar dupa cum le laudati...trebuie sa fie tare bune ! Am sa mai caut si eu...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de mazare cu sos alb

Sote de mazare cu sos alb

Decongelam mazarea. Scoatem mazarea intr-o sita si o clatim bine intr-un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa, o tocam fin si

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reteta de primavara cu cartofi copti

Reteta de primavara cu cartofi copti

Se taie cartofii felii si se fierb 10 minute. Dupa aceea se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se adauga sare, piper, oregano, rozmarin

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi