autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu afumatura

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.


Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.


Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.


Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.


Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.


Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.


Se poate sevi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.


Pofta buna!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raul Gaucho , 02 ianuarie 2014

    good

  • Fara foto

    maria mihalache , 23 aprilie 2010

    Alice si mie imi place tare mult mancare cu afumatura.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Foarte buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna, buna! Eu am facut fara afumatura! Deh!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna! N-am mai gatit de mult reteta asta asa ca este cazul ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Imi place tare mancarica de cartofi cu afumatura. Afumatura e tot farmecul ei.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      tare buna cu afumatura!!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte buna.Si eu o gatesc la fel......

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O reteta asemanatoare e si in zona mea,fiind consistenta e perfecta pentru o zi de coasa si la strans de fan.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata tare bine ,isr gustul este unul deosebit...Imi place mult...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O combinatie buna, gustoasa mancarica ta, si prezentarea frumoasa

    • Fara foto

      Silvia , 24 martie 2010

      Medi,buna rau mancarica cu afumatura.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      ce bine arata ! Delicios !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Ce buna iese mincarea cu carne afumata..imi place la nebunie.!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • -un ciolan afumat
  • -5-6 cepe rosii
  • -2 ardei grasi
  • -ulei
  • -6-7 cartofi
  • -boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • -foi de dafin
  • -patrunjel
  • -bulion sau 2-3 rosii
  • -sare,piper macinat
  • -piper boabe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Spanac gratinat

Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate

13 voturi    17 comentarii
50 min
Aperitive cu legume

Spaghete la cuptor cu chiftelute picante

Reteta pentru chiftelute o gasiti aici http://mmihalache.blogspot.ro/2013/12/chiftele-picante.html. Fierbem

9 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Retete cu paste de la bloggeri

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Raul Gaucho

good

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi