autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu afumatura

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.


Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.


Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.


Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.


Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.


Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.


Se poate sevi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.


Pofta buna!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raul Gaucho , 02 ianuarie 2014

    good

  • Fara foto

    maria mihalache , 23 aprilie 2010

    Alice si mie imi place tare mult mancare cu afumatura.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Foarte buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna, buna! Eu am facut fara afumatura! Deh!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna! N-am mai gatit de mult reteta asta asa ca este cazul ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Imi place tare mancarica de cartofi cu afumatura. Afumatura e tot farmecul ei.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      tare buna cu afumatura!!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte buna.Si eu o gatesc la fel......

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O reteta asemanatoare e si in zona mea,fiind consistenta e perfecta pentru o zi de coasa si la strans de fan.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata tare bine ,isr gustul este unul deosebit...Imi place mult...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O combinatie buna, gustoasa mancarica ta, si prezentarea frumoasa

    • Fara foto

      Silvia , 24 martie 2010

      Medi,buna rau mancarica cu afumatura.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      ce bine arata ! Delicios !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Ce buna iese mincarea cu carne afumata..imi place la nebunie.!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • -un ciolan afumat
  • -5-6 cepe rosii
  • -2 ardei grasi
  • -ulei
  • -6-7 cartofi
  • -boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • -foi de dafin
  • -patrunjel
  • -bulion sau 2-3 rosii
  • -sare,piper macinat
  • -piper boabe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci

Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa,

3 voturi    1 comentariu
4h 10 min
Mancaruri cu peste

Raul Gaucho

good

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare de apa. Cand fierbe, se spumeaza si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Balmoș

Balmoș

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert. Când începe să fiearbă, adăugați făina

1 vot    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne