autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 150 g faina, 200 g smantana, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

237 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa, apoi se adauga boiaua de ardei si faina cernuta; se amesteca componentele.


Se completeaza vasul cu apa, cit este necesara pentru mincare, se adauga sarea si piperul, dupa gust, si se continua fierberea cca 15 minute.


Se pun cartofii, continuand fierberea inabusita inca 30 minute. Smantana se freaca si se adauga spre sfirsitul fierberii.


Cand este gata se potriveste gustul.


Se poate introduce vasul la cuptor pentru gratinarea legumelor.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde gratinata cu cascaval

Fasolea se curata, se taie potrivit de mare, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci cu pui

Pulpele se condimenteaza cu sare si piper si se pregatesc pe gratar. Separat se toaca marunt ceapa

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Eu nu folosesc faina,si este la fel de bun !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

237 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 150 g faina
  • 200 g smantana
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive