autor:

valentina ionita

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

MANCARE DE CASTRAVETI MURATI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Se poate prepara cu carne de porc sau rasol de vita,vitel sau fara carne in zilele de post., Aceasta mancare se poate pregati si cu gogonele murate, , castraveti murati, 1 ardei gras, o ceapa, putin morcov, marar, o lingura digesta praf sau faina pentru legarea sosului, sare,piper,condimente,1-2 frunze de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

39 voturi

Mod de preparare

Carnea se poate adauga fiarta,prajita sau inabusita.


Castravetii se spala,se taie capetele si se taie rondele sau sferturi potrivite.Daca sunt foarte sarati se pot tine putin in apa rece,dupa care se lasa la scurs.


Ceapa taiata marunt sau fideluta se inabuse,se adauga ardeiul tocat marunt,putin morcov taiat marunt,se adauga din cand in cand supa de carne sau de legume.Cand se inmoaie se adauga castravetii si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand au fiert si castravetii se adauga carnea daca se gateste cu carne,rosiile decojite si tocate,pasta de tomate, o lingura digesta praf sau faina pentru a ingrosa sosul , se potriveste de sare, adauga foile de dafin si se mai fierb pana sunt fierte si rosiile.Sosul trebuie sa aiba consistenta dorita si la sfarsit se adauga putin marar tocat fin.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU CARNE

1. Castravetii murati se spala bine si se taie bucatele. 2. Se caleste carnea. 3. Calim 2 cepe

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Se curata ceapa, se toaca si se pune putin la prajit in 5 linguri de ulei. Se pune apoi la prajit

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Este delicioasa si v-o recomand cu drag...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Tare buna trebuie sa fie !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      O sa placa foarte mult...., garantez...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      E interesanta reteta, nu am facut niciodata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecieri ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      O bunatate,felicitari Valentina,chiar mi-ai adus aminte de aceasta mancare,care merge foarte bine cu carnea de porc.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Interesant, am sa incerc si eu.

    • Fara foto

      anca s. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      A facut si mama mea acum cativa ani,cand eram eu mai micuta si tin minte ca mi-a placut tare mult!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      MMMmmm merita de incercat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

39 voturi

Ingrediente

  • Se poate prepara cu carne de porc sau rasol de vita,vitel sau fara carne in zilele de post.
  • Aceasta mancare se poate pregati si cu gogonele murate
  • castraveti murati
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • putin morcov
  • marar
  • o lingura digesta praf sau faina pentru legarea sosului
  • sare,piper,condimente,1-2 frunze de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

1. Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem fasii si le lasam la scurs. 2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa peste care

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi