autor:

valentina ionita

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

MANCARE DE CASTRAVETI MURATI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se poate adauga fiarta,prajita sau inabusita.


Castravetii se spala,se taie capetele si se taie rondele sau sferturi potrivite.Daca sunt foarte sarati se pot tine putin in apa rece,dupa care se lasa la scurs.


Ceapa taiata marunt sau fideluta se inabuse,se adauga ardeiul tocat marunt,putin morcov taiat marunt,se adauga din cand in cand supa de carne sau de legume.Cand se inmoaie se adauga castravetii si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand au fiert si castravetii se adauga carnea daca se gateste cu carne,rosiile decojite si tocate,pasta de tomate, o lingura digesta praf sau faina pentru a ingrosa sosul , se potriveste de sare, adauga foile de dafin si se mai fierb pana sunt fierte si rosiile.Sosul trebuie sa aiba consistenta dorita si la sfarsit se adauga putin marar tocat fin.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Este delicioasa si v-o recomand cu drag...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Tare buna trebuie sa fie !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      O sa placa foarte mult...., garantez...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      E interesanta reteta, nu am facut niciodata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecieri ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      O bunatate,felicitari Valentina,chiar mi-ai adus aminte de aceasta mancare,care merge foarte bine cu carnea de porc.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Interesant, am sa incerc si eu.

    • Fara foto

      anca s. (Maestru bucatar) , 26 iulie 2009

      A facut si mama mea acum cativa ani,cand eram eu mai micuta si tin minte ca mi-a placut tare mult!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      MMMmmm merita de incercat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

39 voturi

Ingrediente

  • Se poate prepara cu carne de porc sau rasol de vita,vitel sau fara carne in zilele de post.
  • Aceasta mancare se poate pregati si cu gogonele murate
  • castraveti murati
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • putin morcov
  • marar
  • o lingura digesta praf sau faina pentru legarea sosului
  • sare,piper,condimente,1-2 frunze de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Salam de biscuiți cu nucă

Salam de biscuiți cu nucă

Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez

35 voturi    10 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

7 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse