autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de castraveti murati

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Ingrediente
1 kg.de castraveti murati, 100 ml ulei, 2 linguri de pasta de tomate, 3-3 cepe potrivite, 1 lingura cu faina, 1-2 foi de dafin, putin marar, piper, sare daca mai este nevoie

Dificultate: Medie Timp: 5h

24 voturi

Mod de preparare

Castravetii se taie in rondele si se pun in apa rece.Trebuie sa stea la desarat cam 10 ore.Nu se folosesc castraveti in otet.


Calim ceapa, adaugam bulionul.Adaugam castravetii murati si apa doar atat cat sa depaseasca nivelul acestora cu un cm.


Se lasa sa fiarba la foc domol aproximativ o ora.Mentinem permanent acest nivel de lichid din vas.Numai asa vom avea o combinatie optima dintre castraveti si sos.Desfacem faina in putina apa rece si o adaugam in mancare.Acum adaugam mararul,piperul si foile de dafin.Mai fierbem inca 5 minute.Aceasta mancare se poate consuma calda sau rece.Poate constitui o garnitura excelenta pentru mancarurile cu carne

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE CASTRAVETI MURATI

Carnea se poate adauga fiarta,prajita sau inabusita. Castravetii se spala,se taie capetele si se

39 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de castraveti murati

Taiem ceapa solzisori. Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete,

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Imi place foarte mult aceasta mancarica, atat cu rasol de vitel cat si fara carne...

Dificultate

Medie

Timp

5h

24 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.de castraveti murati
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3-3 cepe potrivite
  • 1 lingura cu faina
  • 1-2 foi de dafin
  • putin marar
  • piper
  • sare daca mai este nevoie

Raporteaza reteta

Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar sa oparim spanacul in apa cu sare

19 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul gustului, condimente de cartofi

19 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi