autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de ciuperci cu masline

Autor: Milea Marioara (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 august 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce ceapa a capatat un aspect lucios, se adauga ciupercile scurse si maslinele. Daca saramura de la ciuperci este limpede, se adauga in cratita si se completeaza cu apa astfel incat ciupercile si maslinele sa fie bine acoperite cu apa.


Se lasa sa fiarba la foc mijlociu pana se inmoaie bine ceapa.


Se adauga o lingura de delikat, 2 linguri de bulion. se mai lasa sa fiarba putin si apoi se leaga cu o lingura de faina amestacata cu putina apa.


Se adauga un virf de cutit de sare de lamiie, se sareaza si se pipereaza (dupa gust). La final se presara patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

39 voturi

Ingrediente

  • o cutie de ciuperci
  • 2 cepe mici
  • 10 - 15 masline (nesarate)
  • 2 linguri de bulion
  • un virf de sare de lamiie
  • o lingura de faina
  • patrunjel verde
  • ulei
  • delikat
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Milea Marioara

Ciorba de vara

Se splala, se curata zarzavatul si se taie cubulete. Se caleste putin tot zarzavatul intr-o lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi