autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg dovlecei, 1 capa taiata marunt, 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi, 4-5 linguri ulei, sare, cimbru sau marar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.


Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile.


Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.


Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.


Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.


Se poate manca rece sau calda.


Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.


Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se

16 voturi    14 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

Retete
de Mariana Eliza

Vinete cu rosii

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Prajitura cu mere MAMA

Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este

2 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Batoane de cocos

Batoane de cocos

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Sushi cu legume in crusta de marar

Sushi cu legume in crusta de marar

Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului. Cat timp fierbe orezul vom pregati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi