autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.


Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile.


Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.


Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.


Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.


Se poate manca rece sau calda.


Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.


Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mariana Eliza

Vinete cu rosii

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere MAMA

Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este

2 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate

4 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi