autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg dovlecei, 1 capa taiata marunt, 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi, 4-5 linguri ulei, sare, cimbru sau marar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.


Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile.


Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.


Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.


Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.


Se poate manca rece sau calda.


Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.


Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc,

22 voturi    12 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

Retete
de Mariana Eliza

Vinete cu rosii

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Prajitura cu mere MAMA

Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este

2 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora. Pe foc am pus o oala de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei ,in cratita in care vom face ghiveciul. Rosiile spalate si sterse le-am

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi