autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.


Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile.


Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.


Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.


Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.


Se poate manca rece sau calda.


Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.


Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mariana Eliza

Vinete cu rosii

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere MAMA

Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este

2 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
"Icre" din migdale

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender impreuna cu migdalele macinate,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume
Pasta (hummus) de migdale

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un castron turnam trei sferturi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete de post