autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 kg fasole verde, 4 cepe, 1 morcov potrivit, cateva bucati de telina, 2-3 buc ardei gras sau capia(daca aveti mai multe culori este minunat)se poate folosi si ardei congelat sau conservat, 500 g rosii sau 4 linguri pasta de tomate, putin ulei, marar,tarhon dupa gust, sare, dupa gust, Puteti folosi carne de pui, sau vitel.Carnea se poate fierbe inainte de a se pune in mancare sau sa se prajeasca si se adauga la final.Daca se fierbe carnea folositi zeama de carne in loc de apa si daca va mai ramane zeama puteti face o supa cu galusti delicioasa sau un pilaf.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

85 voturi

Mod de preparare

Ceapa, si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.


Se pun intr-o cratita cu putin ulei,cateva linguri apa fierbinte sau zeama de carne si se fierb inabusit.Cand se inmoaie se adauga fasolea verde proaspata,congelata sau din conserva.


Se toarna apa fierbinte sau zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand este aproape fiarta se adauga rosiile curatate de pielita(dupa ce au fost oparite in prealabil)sau pasta de tomate si o parte din verdeata tocata marunt.


Carnea prajita se pune la final si se mai fierb impreuna cateva minute.


Se sareaza si se condimenteaza dupa gust,iar la final se adauga verdeata ramasa.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Florin Scoara , 05 decembrie 2014

    telina si morcovul impreuna cu carnea se fierb

  • Fara foto

    Florin Scoara , 05 decembrie 2014

    telina si morcovul se fierb impreuna cu carnea

    • Fara foto

      Adriana Aldea , 22 mai 2014

      dar cu morcovul...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      multumesc...spor la treaba si pofta buna...

    • Fara foto

      Florin Dumitru , 31 martie 2014

      cred ca o sa fie buna,ma apuc de treaba !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

      Multumesc...

    • Fara foto

      Luta Dalia , 08 martie 2014

      e tare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2014

      Mie imi place f mult sa adaug in mancarea de fasole morcov si telina pt aroma, gust si o dulceata deosebita...O zi buna...

    • Fara foto

      Renadi Viuli , 05 februarie 2014

      Nu stiu ce sa fac cu telina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      ignat , 18 noiembrie 2013

      buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      alina , 15 septembrie 2013

      Da da este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Va poftesc la masa...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Imi place,are un gust deosebit ....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      E super gustul de tarhon.Eu folosesc si la ciorba de fasole.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Foarte buna papica, dar cu tarhon cu am facut-o inca !Am sa incerc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Buna, buna de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

85 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde
  • 4 cepe
  • 1 morcov potrivit
  • cateva bucati de telina
  • 2-3 buc ardei gras sau capia(daca aveti mai multe culori este minunat)se poate folosi si ardei congelat sau conservat
  • 500 g rosii sau 4 linguri pasta de tomate
  • putin ulei
  • marar,tarhon dupa gust
  • sare, dupa gust
  • Puteti folosi carne de pui, sau vitel.Carnea se poate fierbe inainte de a se pune in mancare sau sa se prajeasca si se adauga la final.Daca se fierbe carnea folositi zeama de carne in loc de apa si daca va mai ramane zeama puteti face o supa cu galusti delicioasa sau un pilaf.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne in varza murata

Sarmale cu carne in varza murata

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul si se ia focul. Nu

1 vot    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne