autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 kg fasole verde, 4 cepe, 1 morcov potrivit, cateva bucati de telina, 2-3 buc ardei gras sau capia(daca aveti mai multe culori este minunat)se poate folosi si ardei congelat sau conservat, 500 g rosii sau 4 linguri pasta de tomate, putin ulei, marar,tarhon dupa gust, sare, dupa gust, Puteti folosi carne de pui, sau vitel.Carnea se poate fierbe inainte de a se pune in mancare sau sa se prajeasca si se adauga la final.Daca se fierbe carnea folositi zeama de carne in loc de apa si daca va mai ramane zeama puteti face o supa cu galusti delicioasa sau un pilaf.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

86 voturi

Mod de preparare

Ceapa, si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.


Se pun intr-o cratita cu putin ulei,cateva linguri apa fierbinte sau zeama de carne si se fierb inabusit.Cand se inmoaie se adauga fasolea verde proaspata,congelata sau din conserva.


Se toarna apa fierbinte sau zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand este aproape fiarta se adauga rosiile curatate de pielita(dupa ce au fost oparite in prealabil)sau pasta de tomate si o parte din verdeata tocata marunt.


Carnea prajita se pune la final si se mai fierb impreuna cateva minute.


Se sareaza si se condimenteaza dupa gust,iar la final se adauga verdeata ramasa.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Mancare de fasole verde fara carne

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta. Se

49 voturi    7 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

PUI CU CONOPIDA

Se taie puiul in bucati se spala bine,se usuca,apoi se pune ulei intr-o cratita si se rumenesc bucatile

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Florin Scoara , 05 decembrie 2014

    telina si morcovul impreuna cu carnea se fierb

  • Fara foto

    Florin Scoara , 05 decembrie 2014

    telina si morcovul se fierb impreuna cu carnea

    • Fara foto

      Adriana Aldea , 22 mai 2014

      dar cu morcovul...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      multumesc...spor la treaba si pofta buna...

    • Fara foto

      Florin Dumitru , 31 martie 2014

      cred ca o sa fie buna,ma apuc de treaba !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

      Multumesc...

    • Fara foto

      Luta Dalia , 08 martie 2014

      e tare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2014

      Mie imi place f mult sa adaug in mancarea de fasole morcov si telina pt aroma, gust si o dulceata deosebita...O zi buna...

    • Fara foto

      Renadi Viuli , 05 februarie 2014

      Nu stiu ce sa fac cu telina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      ignat , 18 noiembrie 2013

      buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      alina , 15 septembrie 2013

      Da da este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Va poftesc la masa...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Imi place,are un gust deosebit ....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      E super gustul de tarhon.Eu folosesc si la ciorba de fasole.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Foarte buna papica, dar cu tarhon cu am facut-o inca !Am sa incerc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Buna, buna de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

86 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde
  • 4 cepe
  • 1 morcov potrivit
  • cateva bucati de telina
  • 2-3 buc ardei gras sau capia(daca aveti mai multe culori este minunat)se poate folosi si ardei congelat sau conservat
  • 500 g rosii sau 4 linguri pasta de tomate
  • putin ulei
  • marar,tarhon dupa gust
  • sare, dupa gust
  • Puteti folosi carne de pui, sau vitel.Carnea se poate fierbe inainte de a se pune in mancare sau sa se prajeasca si se adauga la final.Daca se fierbe carnea folositi zeama de carne in loc de apa si daca va mai ramane zeama puteti face o supa cu galusti delicioasa sau un pilaf.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne