autor:

Truedelights

» » Retete de post

Mancare de linte

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
500 g linte uscata(verde),, o ceapa potrivita, , un morcov,, un ardei gras rosu,, 4 linguri bulion,, ulei,, condimente.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore.


Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa. Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa ce s-au calit se adauga peste linte.


Se pune bulionul si inca o ceasca cu apa si se mai da un clocot -doua.


Se condimenteaza cu sare, sau patrunjel,busuioc.


Se serveste ca atare cu acrituri sau ca garnitura pentru diverse alte mancaruri.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Tamba , 08 iulie 2015

    am facut mincarea de linte uscata si m-ea placut foarte mult fiind vegetariane tin foarte mult a stfel demincaruri

  • Fara foto

    Ioana Ilie , 26 iulie 2013

    xnxcbc kfflflffnffdddddndndnd vvvsvs sggsgdgdgddgdgdgdddddddddddddggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg bhdhrhfhghghghghgeerrRrrrrRrryryryyRYRYRY RYYyryryryRryryryrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRYryRYR YRyrzrYYrRYy. gggfvfvddd

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Nu am pregatit niciodata asa ceva !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte buna!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Am salvat-o ! Multumesc pentru ajutor ! Cateva mese de post sant acum rezolvate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Arata tare bine,,si eu fac linte, diferita dar la fel de buna.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Eu nu am adaugat niciodata bicarbonat de sodiu pana acum...ceva asemanator prepar si eu ...de data aceasta am adaugat si carnati afumati.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Grozava mancarica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 500 g linte uscata(verde),
  • o ceapa potrivita
  • un morcov,
  • un ardei gras rosu,
  • 4 linguri bulion,
  • ulei,
  • condimente.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

38 voturi    12 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

37 voturi    28 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata asa ceva !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Mancare cu masline

Mancare cu masline

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper si o lingurita de Maggi,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post