festivalul blogurilor gustoase

autor:

Truedelights

» » Retete de post

Mancare de linte

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore.


Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa. Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa ce s-au calit se adauga peste linte.


Se pune bulionul si inca o ceasca cu apa si se mai da un clocot -doua.


Se condimenteaza cu sare, sau patrunjel,busuioc.


Se serveste ca atare cu acrituri sau ca garnitura pentru diverse alte mancaruri.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Ilie , 26 iulie 2013

    xnxcbc kfflflffnffdddddndndnd vvvsvs sggsgdgdgddgdgdgdddddddddddddggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg bhdhrhfhghghghghgeerrRrrrrRrryryryyRYRYRY RYYyryryryRryryryrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRYryRYR YRyrzrYYrRYy. gggfvfvddd

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Nu am pregatit niciodata asa ceva !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte buna!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Am salvat-o ! Multumesc pentru ajutor ! Cateva mese de post sant acum rezolvate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Arata tare bine,,si eu fac linte, diferita dar la fel de buna.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Eu nu am adaugat niciodata bicarbonat de sodiu pana acum...ceva asemanator prepar si eu ...de data aceasta am adaugat si carnati afumati.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Grozava mancarica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500 g linte uscata(verde),
  • o ceapa potrivita
  • un morcov,
  • un ardei gras rosu,
  • 4 linguri bulion,
  • ulei,
  • condimente.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

15 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

37 voturi    8 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

26 voturi    16 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Ioana Ilie

xnxcbc kfflflffnffdddddndndnd vvvsvs sggsgdgdgddgdgdgdddddddddddddggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg bhdhrhfhghghghghgeerrRrrrrRrryryryyRYRYRY RYYyryryryRryryryrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRYryRYR YRyrzrYYrRYy. gggfvfvddd

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Gogosi pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta,

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post