autor:

Zumbalacu

» » Mancaruri cu carne

Mancare de masline cu pui si lamaie

Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse un pic si sa se prinda putina culoare.


Intre timp taiem ceapa, foarte marunt,iar morcovul il dam prin razatoare.


Dupa ce s'a calit carnea,o scoatem si punem ceapa in acelasi ulei.O lasam max. 2 min doar cat sa se inmoaie si sa devina stravezie ,apoi punem si morcovul.Il lasam si pe acesta cateva minute pana lasa un pic de suc,adaugam apa(de preferinta deja fiarta,nu apa rece),maslinele si carnea,cam 8 boabe de piper, foi de dafin si lasam sa fiarba.


Cand sunt aproape fierte,atat carnea cat si maslinele,adaugam doua linguri de pasta de tomate si o jumatate de lamaie taiata feliute subtiri.


Lasam sa fiarba pana scade sosul si capata ceva consistenta.(se poate pune si faina dar mie nu imi place,asa ca nu pun foarte multa apa din start)


Eu nu am avut acum,dar se poate pune si un pahar de vin alb sec.


Pofta mare.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costantin Vasile , 25 aprilie 2014

    o sa incerc si eu

  • Fara foto

    Giorgiana Mititica , 18 ianuarie 2014

    foate bun, mi-a placut!

  • Fara foto

    Gheorghe Elena Claudia , 10 decembrie 2013

    deliciu...

    • Fara foto

      Armand Stefan , 09 noiembrie 2013

      foarte buna mi-a iesit

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Imi place reteta ta,sigur o voi pregati si eu !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Minunata reteta am si eu asa una numai ca eu folosesc maslinele verzi caci cele negre sint prea sarate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Bine ai venit ! in randul gustosilor. Delicios tare preparatul tau...yumi,yumi si foarte frumos prezentat ! Felicitari ! ***** Ps: te asteptam si cu alte retete...se vede ca-ti place sa bucataresti... Weekend placut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • (complexitate redusa)
  • Ingrediente:
  • Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe medii
  • 400 g morcovi
  • 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie,2 linguri pasta de tomate,piper boabe
  • foi de dafin
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Zumbalacu

Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Se taie ceapa Julien si se pune la calit cca 2-3 minute. Se adauga ficateii si se lasa si acestia

13 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Costantin Vasile

o sa incerc si eu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne