autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Mancare de praz cu masline

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa si usor de facut. O prepar mereu cu drag si infinita pofta, fiiind una dintre acele mancaruri care ma teleporteaza inapoi in casa bunicilor.


Prazul il speli si il cureti, pastrand numai partea alba. Ceapa taiata solzisori si prazul taiat in bucati de 2-3 cm se calesc in ulei (foto 2), la foc mic, pana se inmoaie. Ai grija sa folosesti o oala care se poate folosi si in cuptor!


Torni si sosul de tomate si eventual mai adaugi o cana de apa pentru ca prazul sa iasa mai zemos (foto 3). Adaugi si maslinele (foto 4), acoperi oala cu capac si lasi la fiert (foto 5). Dupa 10 min adaugi sare, piper, foile de dafin, zaharul si mai lasi 5 min la fiert.


In final, mai pui oala (fara capac) 15 min la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Scoti foile de dafin si servesti fierbinte, cu paine proaspata alaturi. Pofta buna!

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela Heidemann-Smolski

    Mihaela Heidemann-Smolski (Bucatar sef):

    Da, am incercat si mi-a reusit foarte bine, desi nu am respectat in totalitate reteta! Am lasat deoparte maslinele, dar am adaugat ciuperci si morcovi, pe care le-am inabusit separat intr-o tigaie in putin unt . In faza intai, la calirea prazului cu ceapa taiata solzisori am adaugat si 2-3 catei de usturoi taiati felii marunte. Am folosit deasemenea in loc de suc de tomate, o doza de rosii maruntite in suc propiu si 150 de vin alb (Risling). Condimentele din reteta, deci sare si piper precum si coriandru verde tocat .In rest am pastrat si reteta de baza! A iesit superb ! Mancarea am servit-o ca un fel de garnitura de baza la un steak de vita impreune cu spätzle de spanac ( paste de spanac )! O gustoasa mancare de praz cu o usoara nota germana! Guten Apettit!

  • Adina_Lupu

    Adina_Lupu (Chef de cuisine):

    Foarte buna mancarica...si ușor de facut

  • Fara foto

    Lili (Maestru bucatar):

    Am pregatit aceasta reteta aseara. N-am avut sos si am folosit pasta de rosii si apa. Cred ca e bine sa fim atenti la cantitatea de sos/pasta rosii pe care o folosim. Mai bine punem "din ochii". In rest e o mancare ff usor de facut si destul de gustoasa. Pentru mine a fost prima data cand am facut o asemenea mancarica.

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine):

      Am pregatit si eu Mnacare de praz cu masline.Foarte buna si simpla reteta,numai ca prazul meu a fost cam amarui...:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florea Daniel , 13 septembrie 2014

    Chiar acum fac, doar cu masline verzi, pentru mine sunt mai apetisante

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    Arata delicios, am o pofta acum...o voi gati si eu, musai!

  • Fara foto

    Carmen Sfetcovici , 14 martie 2014

    Astazi fac si eu mancare de praz......sa vedem daca imi iese....

    • Fara foto

      Michaela Heidemann-Smolski , 20 ianuarie 2014

      am gatit si eu astazi mancarea de praz ! reteta perfecta si foarte gustoasa,dar cu cateva mici modificari! Fara masline , dar cu braune champignon si karotten!

    • Fara foto

      Gheorghita Chiriac , 22 noiembrie 2013

      Am vazut reteta acum o saptamana , am tot ce e necesar pregatit ,chiar in momentul asta intru in bucatarie la treaba ! o sa expun platoul final !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Arata bine!

    • Fara foto

      Elena Militaru , 06 noiembrie 2013

      eu o p

    • Fara foto

      Elena Vrejiu , 05 noiembrie 2013

      si o sa pregatesc azi...abia astept.

    • Fara foto

      Bruneta Lu Eugen , 20 octombrie 2013

      Incerss sa facc si eu mmm sa vedem dacaa este bun

    • Fara foto

      Mihai Catalin Saileanu , 17 octombrie 2013

      astazi fac si eu

    • Fara foto

      Georgiana Popescu , 10 octombrie 2013

      incerc si eu sa fac

    • Fara foto

      Precup Elena , 14 august 2013

      gatesc si eu astazi mmmmmmmmmm.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Foarte interesanta reteta si apetisanta!*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Nu am mai mancat de acasa de la mama Praz cu masline...am sa fac si eu maine cu ajutorul retetei tale.Arata foarte bine!!Salvat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

78 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (foto 1):
  • 1. cateva fire praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tija alba cat mai lunga)
  • 2. 2 cepe mici
  • 3. 250 gr sos tomate
  • 4. 3-4 foi dafin
  • 5. 3-4 linguri ulei
  • 6. masline
  • 7. o lingurita de zahar
  • 8. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dulceata_de_trandafiri

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

33 voturi    8 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

22 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Fusilli cu ton

Pregatite in duplicat, doua zile la rand, argument suprem pentru cat de bune sunt. Le-am mancat pana

3 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza

Florea Daniel

Chiar acum fac, doar cu masline verzi, pentru mine sunt mai apetisante

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Hummus cu muguri de pin

Hummus cu muguri de pin

Nautul scurs de zeama (aceasta se pastreaza pana la final) se marunteste in robot, adaugand cate putina zeama pana obtinem o pasta fina.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume
Lapte din nuca de cocos

Lapte din nuca de cocos

Dintr-o nuca potrivit, mi-au iesit 650 ml de lapte de nuca de coc Atunci cand vreti sa cumparati, alegeti nucile cele mari, grele

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene