autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
150-200 gr de prune uscate, 300 gr de cartofi, 3 cepe rosii, 1-2 morcovi, 1 dovlecel, 2-3 fire ceapa verde, 5 catei de usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei, pasta de tomate, 300 gr carne de porc, 1 ardei

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la facut, morcovii rondele, se zdrobeste usturoiul(2 catei) se pun prunele si se da la cuptor, aproape de sfarsit se pune si dovlecelul care se face foarte repede.


Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute.


Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.


Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.


Pofta Buna


www.reteteleluisupernico.blogspot.com

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Rusu , 15 martie 2015

    SI MAMA MEA FACEA MANCARICA DE CARNE CU PRUNE FARA LEGUME SI ERA FOARTE BUA AM SA INCERC SA FAC SI EU.MULTUMESC PENTRU RETETA COMPLECTA

  • Fara foto

    Georgeta Padure , 06 martie 2014

    multumeesc..

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      O combinatie inedita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      UN DELICIU

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      În copilărie am mâncat mâncare de prune, de gutui şi nu mai ştiu dacă mai au fost şi alte fructe. Nu-mi plăceau, ar asta era politica acasă la părinţi.... De când îmi gătesc singură n-am mai făcut niciodată o mâncare cu fructe. Pentru mine fructele sunt pentru prăjituri, gemuri, compoturi, sau consumate ca atare. Asta doar pentru mine. Eu nu pot să spun dacă reţeta ta e bună sau nu. Oricum e orginală!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150-200 gr de prune uscate
  • 300 gr de cartofi
  • 3 cepe rosii
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei
  • pasta de tomate
  • 300 gr carne de porc
  • 1 ardei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu se prinda de fundul cratitei si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne