autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la facut, morcovii rondele, se zdrobeste usturoiul(2 catei) se pun prunele si se da la cuptor, aproape de sfarsit se pune si dovlecelul care se face foarte repede.


Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute.


Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.


Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.


Pofta Buna


www.reteteleluisupernico.blogspot.com

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Padure , 06 martie 2014

    multumeesc..

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    O combinatie inedita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      UN DELICIU

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      În copilărie am mâncat mâncare de prune, de gutui şi nu mai ştiu dacă mai au fost şi alte fructe. Nu-mi plăceau, ar asta era politica acasă la părinţi.... De când îmi gătesc singură n-am mai făcut niciodată o mâncare cu fructe. Pentru mine fructele sunt pentru prăjituri, gemuri, compoturi, sau consumate ca atare. Asta doar pentru mine. Eu nu pot să spun dacă reţeta ta e bună sau nu. Oricum e orginală!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150-200 gr de prune uscate
  • 300 gr de cartofi
  • 3 cepe rosii
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei
  • pasta de tomate
  • 300 gr carne de porc
  • 1 ardei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Friptura de miel

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru

7 voturi    2 comentarii
55 min
Fripturi

Georgeta Padure

multumeesc..

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi