autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de vara

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
1 dovlecel, 2 ardei grasi verzi, 2 ardei grasi rosii, 1 bulb de fenicul, 3 cepe mari rosii, 1 capatana de usturoi, 3 rosii bine coapte, 100 ml ulei de masline, busuioc proaspat, cimbrisor, boia dulce sau iute (dupa preferinta), sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se taie dovlecelul, ardeii si feniculul in bastonase. Se curata ceapa si usturoiul, se taie ceapa pestisori si cateii de usturoi se lasa intregi.


Se feliaza rosiile.


Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga feniculul. Dupa 5 minute se adauga dovlecelul, ardeii si ceapa, iar dupa alte 5 minute, rosiile si usturoiul.


Se amesteca frecvent cu o spatula. Cand legumele sunt facute, ramanand putin crocante, se pun condimentele si sarea. Mancarea este gata de servit.


Desigur, poate fi considerata si ca garnitura langa o friptura buna.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 cepe mari rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 rosii bine coapte
  • 100 ml ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • cimbrisor
  • boia dulce sau iute (dupa preferinta)
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mira

Gem de corcoduse

Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu

52 voturi    12 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Pasta de avocado cu cas

Se verifica avocado sa fie putin moale (daca la cumparare este foarte ferm, se tine invelit in hartie

3 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive

Sirop de menta la rece

Se zdrobesc pe planseta, cu sucitorul sau cu o sticla, frunze de menta cat incap intr-o mana mare

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Se spală legumele şi se lasă la scurs. Vinetele se taie pe lateral în felii de 1 cm grosime şi se aşează într-o strecurătoare

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Budinci
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem

2 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi