autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Mancare rece de iepure cu masline

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg carne, 4-5 cepe mari, 3-4 linguri ulei, sare, 20 fire arpagic, 1 pahar vin, 20 masline, 2 foi dafin, 10 boabe piper, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet, 2-3 linguri untdelemn, felii de ceapa, morcov, telina, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasa doua zile).


Se prajesc bucatile in untdelemn, cu 4 cepe taiate marunt.


Se adauga cate putina apa calda si se acopera, lasand sa se fragezeasca carnea. De o parte, se trag de asemenea, in ulei, vreo 20 fire de arpagic care se pun in cratita, impreuna cu un paharel de vin, atunci cand carnea este bine fragezita.


Se adauga si vreo 20 de masline crestate, o lingura bulion, 2 foi de dafin si cateva boabe de piper.


Se asaza pe o farfurie rotunda, se lasa sa se raceasca. Pe marginea farfuriei se asaza felioare de lamaie curarate de coaja galbena.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 4-5 cepe mari
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • 20 fire arpagic
  • 1 pahar vin
  • 20 masline
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • o lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne