autor:

valentina ionita

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

MANCARICA DE CIUPERCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 kg de ciuperci proaspete sau conservate (de preferat la borcan sau congelate nu la cutie), 3 cepe, 4 rosii sau 3 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei de masline, o lingura digesta praf (se gaseste in magazinele naturiste)sau putin cartof fiert si pasat bine in loc de faina pt a da consistenta mancarii, cateva cubulete de morcov (morcovul va lasa un gust dulceag), 1 legatura marar, condimente - cimbru,tarhon,coriandru,1-2 cuisoare, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala si se taie bucati potrivit de mari.


Se inabuse. Ceapa taiata felii se prajeste usor in ulei.


Se pun apoi ciupercile. Cand a scazut apa se adauga praful digesta, rosiile fara coaja sau pasta de tomate. Mancarea se lasa sa fiarba acoperita, la foc mic pana scade.


Se adauga condimentele, sarea, verdeata taiata marunt.


Se poate servi fierbinte, dar si rece simpla sau alaturi de o bucatica de carne.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica cu ciuperci

Taiem ceapa juliene,si punem la calit,adaugam 2 dinti de usturoi,lasam sa se caleasca 1-2 minute

15 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de ciuperci

Ciupercile le decojim de pielita apoi le spalam. Le taiem feliute subtiri. Ceapa o curatam si o

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci proaspete sau conservate (de preferat la borcan sau congelate nu la cutie)
  • 3 cepe
  • 4 rosii sau 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura digesta praf (se gaseste in magazinele naturiste)sau putin cartof fiert si pasat bine in loc de faina pt a da consistenta mancarii
  • cateva cubulete de morcov (morcovul va lasa un gust dulceag)
  • 1 legatura marar
  • condimente - cimbru,tarhon,coriandru,1-2 cuisoare
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Paste cu ciuperci (de post)

Paste cu ciuperci (de post)

Pune pastele la fiert în apă cu nişte sare himalayană. Între timp toacă mărunt câte o mână din fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pate de nuci

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive