autor:

valentina ionita

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

MANCARICA DE CIUPERCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala si se taie bucati potrivit de mari.


Se inabuse. Ceapa taiata felii se prajeste usor in ulei.


Se pun apoi ciupercile. Cand a scazut apa se adauga praful digesta, rosiile fara coaja sau pasta de tomate. Mancarea se lasa sa fiarba acoperita, la foc mic pana scade.


Se adauga condimentele, sarea, verdeata taiata marunt.


Se poate servi fierbinte, dar si rece simpla sau alaturi de o bucatica de carne.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci proaspete sau conservate (de preferat la borcan sau congelate nu la cutie)
  • 3 cepe
  • 4 rosii sau 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura digesta praf (se gaseste in magazinele naturiste)sau putin cartof fiert si pasat bine in loc de faina pt a da consistenta mancarii
  • cateva cubulete de morcov (morcovul va lasa un gust dulceag)
  • 1 legatura marar
  • condimente - cimbru,tarhon,coriandru,1-2 cuisoare
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Salata de sfecla rosie si pere

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele se curata de mijlocul cu seminte. Sfecla

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume
"Icre" din migdale

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender impreuna cu migdalele macinate,

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume