autor:

ana catalina focsa

» » Retete de post

Mancarica de urzici

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine urzicile in apa rece.


Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. scurg bine de apa ramasa. Daca vreti, puteti pastra apa in care ati fiert urzicile avand multe efecte benefice, pentru par, pentru depurare etc.


Se pun firele de arpagic (sau ceapa ), taiate marunt, la calit in putin ulei.


Se toarna faina si se amesteca cu lingura de lemn, fara ca faina sa devina maronie.


Se toarna jumatate de pahar din zeama de la urzici si amestecam din nou. Turnam urzicile si le lasam cateva minute, pana scade lichidul. Le pasam cu blender-ul. Curatam cateii de usturoi si ii dam prin razatoare deasupra urzicilor.


Se amesteca si se mai lasa la foc doua minute.


Se serveste cu smantana sau cu hrean.


Pofta buna!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Si mie imi plac foarte mult.Dar s-au cam dus si anul acesta nu m-am saturat de ele...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Foarte buna mancarica de urzici!

  • Fara foto

    Adina , 27 martie 2010

    Intr-adevar sant sanatoase, iar prezentarea e reusita! Felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte sanatoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Imi plac tare mult urzicile...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte gustoase.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Imi plac foarte mult urzicile .Cel mai des le consumam cu hrean.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • urzici,
  • 20 gr faina,
  • cateva fire de arpagic(sau 1 ceapa mica),
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi plac foarte mult.Dar s-au cam dus si anul acesta nu m-am saturat de ele...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Batoane energizante cu fructe (raw-vegane)

Batoane energizante cu fructe (raw-vegane)

Cantitati nu va dau de data asta, eu am pus totul din ochi, singura conditie e sa fie ceva mai multe curmale fiindca acestea vor da

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge un wok. Se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se caleste cateva minute. Se adauga apoi morcovul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post