autor:

CristinaD

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
2 cepe mari, 3 ardei grasi, 600 gr fasole verde, 500 gr dovlecei, 6 cartofi potriviti, 4 rosii mari, o legatura de patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Spala bine toate legumele. Tocam ceapa solzisori si ardeiul gras fasii mai groase si potrivit de lungi. Le aruncam in uleiul bine incins pana incepe ceapa sa capete o culoare putin aurie. Stingem cu 2 pahare de apa si adaugam prima data cartofii si fasolea verde pentru ca fierb mai greu.Cand fasolea s-a inmuiat cat de cat adaugam dovlecelul. Mai lasam sa fiarba 10 minute si adaugam rosiile fie tocate cuburi fie date pe razatoare. Condimentam cu sare , cimbru si piper si lasam la foc mic pana fierb rosiile si scade apa. Ornam cu patrunjel si servim cu catraveciori acri de vara in saramura.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu dovleac

Se taie cuburi carnea si dovleacul. Se taie marunt ceapa, rosiile si ardeii, iar ciupercile se spala

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute de legume

Legumele se dau pe razatoarea mare si se pun intr-un castron.Atentie, dupa cum stim, dovlecelul /

9 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 3 ardei grasi
  • 600 gr fasole verde
  • 500 gr dovlecei
  • 6 cartofi potriviti
  • 4 rosii mari
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD

Prajitura cu prune si branza

Spalam prunele, le taiem jumatati si scoatem samburii. Le lasam la scurs pe un servetel. Sfaramam

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Saramura de peste

Pregatim pe gratar pestele si legumele: rosiile si ardeiul intregi si ceapa taiata in sferturi. Apoi

53 voturi    4 comentarii
40 min
Retete la gratar

Aluat fraged (cu zahar) pentru tarte

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si putina sare, se adauga faina si laptele, iar la

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive