1714
retete

Alte sectiuni
  • Pangasius cu solzi si sos

    Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire apoi se decupeaza rondele mici.Cartofii se oparesc in apa cu sare apoi se scurg.Fileurile de peste se sareaza si se pipareaza .Cartofii se ung cu unt

    2 comentarii

  • Spaghetti cu peste

    Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe pestele, se scurge de apa si se sfarama in bucati potrivite. Ciupercile se taie felii. Intr-o cratita cu ulei se pun la calit intai ciupercile, apoi

    0 comentarii

  • Orez cu negru de sepie

    Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa taiata julien si catei de usturoi intregi zdorobiti, adaugati sepia si prajiti totul, timp de 15 minute, dupa care adaugati orezul si vinul. Amestecati totul si lasati sa se evapore vinul. Acum varsati apa

    7 comentarii

  • Hamsii la cuptor

    Hamsiile se spala si se curata,ceapa se toaca pestisori,lamaia se taie rondele subtiri,pasta de tomate se dizolva in vin cu un praf de sare.Se unge o tava se pun hamsiile,se acopera cu ceapa,apoi se toarna vinul cu pasta de tomate.Deasupra se pun feliile

    0 comentarii

  • Peste cu ghimbir si sos caramel

    1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa. 2. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare,

    5 comentarii

  • Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki

    Intr-o tava se pune o folie de aluminiu si se unge cu unt. Pe ea se aseaza un strat de dovlecei curatati si taiati feli subtiri.Se condimeneteaza cu sare si piper. Peste dovlecei se aseaza bucatile de Pangasius. Se condimenteaza si acestea. Peste se aseaza

    7 comentarii

  • FILE DE PANGASIUS CU CRUSTA DE MUSTAR

    Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza

    2 comentarii

  • Pastrav mediteran

    -pestele se curata si se spala bine; -se ia o tava,se captuseste cu aluminiu,se aseaza pestele intreg sau taiat felii mai groase; -se completeaza u masline,rosii taiate feliute,sare piper,patrunjel,usturoi,vinul alb,iar deasupra se presara pesmetul,si

    2 comentarii

  • Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini

    1. Se incinge gratarul sau rotisorul, la foc potrivit spre puternic. 2. Se sareaza si se pipereaza pestele cu ¼ lingurita sare si 1 varf lingurita de piper.Intr-o cana, se amesteca gemul cu mustarul.Feliile de peste se ung cu jumatate din cantitatea

    7 comentarii

  • Calcan cu usturoi

    1. Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina. 2. Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se prajeste usturoiul.Dupa ce s-a prajit se scoate si se pune

    4 comentarii

  • PAELLE CU FRUCTE DE MARE

    Se prajesc intr-o tigaita firisoarele de sofran la foc mic, fara ulei, pana ce se inchid la culoare. Se piseaza apoi intr-o piua. Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, la foc mic. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe

    2 comentarii

  • File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

    Pestele se spala si se tine intr-un bait de sare, piper, ulei se masline si lamaie. Dupa 30 minute se scoate si se pune pe gratar Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi, se pun la fiert cu sare, piper si ulei de masline. Cand sunt aproape

    1 comentariu

  • PESTE LA CUPTOR CU CARTOFI PRAJITI

    Se curata cartofii si se taie pe lungime in 6 bucati fiecare cartof. Se pun fiert in apa cu putina sare di delikat pentru 5 minute. Intre timp se spala si pestele, se condimenteaza cu sare, piper, condiment pentru peste, usturoi tocat marunt(eu am folosit

    4 comentarii

  • CARAS PRAJIT

    Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta de 1-2 cm.Cei care nu au restrictie la sare,il pot sara inainte de prajire. Pestele se da prin faina amestecata cu malai si se prajeste in ulei incins

    4 comentarii

  • PESTE RASOL

    Pestele intreg se curata,se spala si se taie bucati potrivite.Daca folositi file de peste,doar il spalati. Pestele si zarzavatul se poate fierbe in apa sau la aburi. In apa in care au fiert zarzavaturile punem, sare,condimente ,foi de dafin si vin,

    7 comentarii

  • MACROU LA CUPTOR

    Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii,se spala bine,se zvanta si se sareaza.Se poate pregati atat intreg cat si taiat in bucati. Se aseaza in tava in care am pus deja uleiul,otetul indoit cu apa si condimentele dupa gust.Se

    4 comentarii

  • File de Crap cu garnitura de mere,

    Pestele se spala se unge cu ulei de masline si se pune ceapa verde tocata, un strop de malai pe deasupra si usturoi pisat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care se pun felii de sunca si se continua frigerea pestelui cu bucatile de sunca, intorcandu-se

    6 comentarii

  • FILE DE PESTE IN ALUAT

    Fileul de peste se spala,se zvanta si se trece prin aluatul de clatite in care s-au adaugat sare, piper,zeama de lamaie, condimente dupa gust.Bucatile de peste se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

    4 comentarii

  • CRAP LA CUPTOR

    Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se condimenteaza cu condimetul special pentru peste (atat inauntru cat si pe dinafara) si se pune in tava in care se afla deja ulei. Ardeii se taie fasii si se umple pestele cu ei si se pun si pe langa

    9 comentarii

  • Peste in stil mediteraneean

    Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si se prajesc 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand s-au inmuiat toate.Se toaca rosiile in bucati mari (se pot si decoji).Se adauga zaharul, daca este nevoie

    8 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: