1757
retete

Alte sectiuni
  • Papillotes de somon umplut

    Fileul fara piele se taie in 2 bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si seminte de chimion. Una din ele se unge cu sos pesto, deasupra rosii uscate taiate, putin din amestecul de verdeturi tocate marunt,se acopera cu a doua bucata de peste si se pun

    1 comentariu

  • Fructe de mare cu orez si legume

    Se caleste ceapa,apoi ardeiul si orezul adaugam 3 cesti de supa de legume si cand este aproape gata stingem cu vinul.Intre timp punem catei de usturoi in tigaia incinsa cu putin ulei,pe care ii tinem cat sa dea aroma si apoi punem fructele de mare pe

    1 comentariu

  • Raci fierti

    Racii trebuie sa fie vii; Acestia se spala in mai multe ape si se scurg. Intr-o oala mare se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun cei 5 catei de usturoi, o linurita cimbru, o frunza de dafin, firele de patrunjel, o ceapa.

    2 comentarii

  • Hering la cuptor cu salata

    Dupa ce se curata si se spala heringii, sunt lasati la scurs circa 15 minute. Se unge cu ulei (eu am folosit ulei de porumb) tava cuptorului de aragaz, se aseaza pestii si se condimenteaza cu sare si piper si se dau la foc mic circa 10 minute. In paralel,

    1 comentariu

  • Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

    Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare si o lingurita de otet, cartofii vor fierbe in coaja. Se lasa pana sunt treisferturi fierti dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Separat vom lua medaliobul de fitofag in clatim intr-un jet de

    1 comentariu

  • Peste sarat si uscat

    Varianta 1 In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea. In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul(vor fi acoperiti complet de saramura). Dupa 2-3 zile se vor scoate din

    4 comentarii

  • Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

    Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :) 1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete

    6 comentarii

  • Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

    Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa intregi, cepele si pastarnacul se curata si se taie in doua. Se rup buchetele din brocoli si conopida iar la sparanghel se rup cozile. Se pun toate legumele

    4 comentarii

  • Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

    Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae, iar in burta fiecarui pastrav se pun cate 2 felii de lamiaie si ierburile aromatice,iar usturoiul

    5 comentarii

  • Creveti a la Franky

    Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca aveti congelati ii lasati la descongelat dupa care ii puneti pe un prosopel.Intre timp taiati marunt ceapa ardeii si usturoiul in feliute. Se calesc intr-o

    13 comentarii

  • Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

    Ceatalul este un peste marin,micut,dar mai mare in schimb decat hamsia,are un gust deosebit si este foarte cautat de toti turistii care vin sa-si petreaca vara pe litoral... Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi

    15 comentarii

  • Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

    Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic... Este un peste marin,micut,dar mai mare decat hamsia si se foloseste chiar la obtinerea vestitului \"ansoa\"... Se scot urechile cu grija si se trage in

    6 comentarii

  • Scrumbie la cuptor

    Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii

    9 comentarii

  • Macrou la cuptor

    Se condimenteaza pestele si se lasa cam o ora. Intr-un vas ceramic, se intinde o folie de aluminiu, cu marginile ridicate peste gura vasului. Se unge folia cu ulei de masline, se aseaza macroul si peste el mai pune un pic de ulei de masline

    8 comentarii

  • Rondele de rechin in crusta de mustar

    Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza

    14 comentarii

  • Dorada cu legume

    Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu usturoiul strivit,sare si piper. Se adauga uleiul incet, cate o lingura, apoi se adauga cam 200 ml apa. Se pune

    0 comentarii

  • pastrav cu pastai si sos de soia

    In uleiul incins se pune usturoiul maruntit pana capata o culoare aurie, dupa care se scoate si se adauga pastravul taiat rondele.Cand pastravul este facut se scoate si in tigaie se adauga fasolea impreuna cu sosul de soia si vinul alb.Cand legumele sunt

    3 comentarii

  • Peste pane

    Se spala fileurile si se lasa la scurs. Se face urmatorul amestec:pesmetul se amesteca cu cascavalul,coaja de lamiae,mararul,boiaua,sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamiae cu vinul si usturoiul zdrobit. Fiecare bucata de fileu se cufunda

    9 comentarii

  • Pastrav proaspat cu legume la cuptor

    Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta

    6 comentarii

  • Peşte cu sos de roşii

    Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa să clocotească se pune sucul de rosii şi foile de dafin la fiert..Dupa ce a dat cateva clocote se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba putin,se adauga

    10 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: