1684
retete

» » Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Calcan cu usturoi

    1. Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina. 2. Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se prajeste usturoiul.Dupa ce s-a prajit se scoate si se pune

    4 comentarii

  • PAELLE CU FRUCTE DE MARE

    Se prajesc intr-o tigaita firisoarele de sofran la foc mic, fara ulei, pana ce se inchid la culoare. Se piseaza apoi intr-o piua. Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, la foc mic. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe

    2 comentarii

  • PESTE LA CUPTOR CU CARTOFI PRAJITI

    Se curata cartofii si se taie pe lungime in 6 bucati fiecare cartof. Se pun fiert in apa cu putina sare di delikat pentru 5 minute. Intre timp se spala si pestele, se condimenteaza cu sare, piper, condiment pentru peste, usturoi tocat marunt(eu am folosit

    4 comentarii

  • CARAS PRAJIT

    Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta de 1-2 cm.Cei care nu au restrictie la sare,il pot sara inainte de prajire. Pestele se da prin faina amestecata cu malai si se prajeste in ulei incins

    4 comentarii

  • PESTE RASOL

    Pestele intreg se curata,se spala si se taie bucati potrivite.Daca folositi file de peste,doar il spalati. Pestele si zarzavatul se poate fierbe in apa sau la aburi. In apa in care au fiert zarzavaturile punem, sare,condimente ,foi de dafin si vin,

    7 comentarii

  • MACROU LA CUPTOR

    Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii,se spala bine,se zvanta si se sareaza.Se poate pregati atat intreg cat si taiat in bucati. Se aseaza in tava in care am pus deja uleiul,otetul indoit cu apa si condimentele dupa gust.Se

    4 comentarii

  • File de Crap cu garnitura de mere,

    Pestele se spala se unge cu ulei de masline si se pune ceapa verde tocata, un strop de malai pe deasupra si usturoi pisat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care se pun felii de sunca si se continua frigerea pestelui cu bucatile de sunca, intorcandu-se

    6 comentarii

  • FILE DE PESTE IN ALUAT

    Fileul de peste se spala,se zvanta si se trece prin aluatul de clatite in care s-au adaugat sare, piper,zeama de lamaie, condimente dupa gust.Bucatile de peste se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

    4 comentarii

  • CRAP LA CUPTOR

    Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se condimenteaza cu condimetul special pentru peste (atat inauntru cat si pe dinafara) si se pune in tava in care se afla deja ulei. Ardeii se taie fasii si se umple pestele cu ei si se pun si pe langa

    9 comentarii

  • Peste in stil mediteraneean

    Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si se prajesc 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand s-au inmuiat toate.Se toaca rosiile in bucati mari (se pot si decoji).Se adauga zaharul, daca este nevoie

    8 comentarii

  • Peste de rau, prajit

    Pestele de rau, curatat (e mai bun daca e prins de mana ta) se sareaza si se trece prin faina amestecata cu boia. Se prajeste in ulei incins, pana face o crusta aramie, si pe o parte, si pe alta. Se serveste cu mujdei de usturoi sau cu zeama de lamaie!

    6 comentarii

  • Peste pané fals

    Preparare : Mixati cu ajutorul unui robot painea uscata, coaja rasa de lamaie si ierburile aromatice. Adaugati untul. Dupa cateva minute veti obtine o pasta. Spalati pestele si ungeti-l cu aceasta pasta numai pe o parte.Aranjati fileurile intr-o tava

    2 comentarii

  • Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana

    Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se presara putina sare. De asemenea, piperul se presara pe felii si se apasa usor cu lingura, sa se lipeasca. Se topeste untul intr-o tigaie mare, se pun feliile

    7 comentarii

  • Creveti si calamari cu legume

    Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa care se pun la scurs. Intr-un alt woc se adauga cateva picaturi de ulei Arpis, se pune la calit ghimbirul tocat marunt,

    1 comentariu

  • Somon si creveti la gratar cu sos tartar

    Treceti amestecul pentru marinata prin blender, apoi aruncati pestele in marinata, plus ceapa verde taiata in vreo 4 -5 locuri, o legatura de ceapa sa fie, da? Pentru o ora,  dar nu mai mult. Hmm, povestea se complica nitel ca urmeaza maioneza. Eu

    0 comentarii

  • Plachie de somon

    Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem cubulete si il adaugam si pe el in tigaie.Lasam 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie si adaugam usturoiul curatat si taiat rondele ,apoi vinul,foile de

    0 comentarii

  • Crap in crusta de susan

    Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum v-eti vedea. Spalam bucatile de peste ,le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie

    0 comentarii

  • Pastrav cu rosii deshidratate si capere

    Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interiordupa care stropim cu zeama de la o lamaie.In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate(rosiile

    2 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: