autor:

Fara foto

» » Sosuri

Marinata (bait) pentru fezandare rapida

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg carne de vinat: 800 g ceapa, 600 g telina, 3g piper pisat si piper boabe, enibahar, 10 foi de dafin, 3 fire cimbru, 300 ml vin negru, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) si se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi.


Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri).


Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera. si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute.
Retete
Alte retete din Sosuri

FICATEI CU SOS DE ROSII

Se fierb ficatei timp de 5 minute, intre timp se pun rosiile decojite si date pe razatoare impreuna

7 voturi    7 comentarii
20 min
Sosuri

Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Pentru aripioare: - pregatiti un amestec cu : 3 linguri ulei de masline, sos de soya, sos worchester,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 kg carne de vinat: 800 g ceapa
  • 600 g telina
  • 3g piper pisat si piper boabe
  • enibahar
  • 10 foi de dafin
  • 3 fire cimbru
  • 300 ml vin negru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
tzatziki reteta traditional greceasca

tzatziki reteta traditional greceasca

Tzatziki - sos cu iaurt Reteta traditional greceasca, care se pregateste in 10 minute. Se poate servi cu fripturi de pui, miel sau

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri