autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Marinata din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30ml otet, 50g lamaie, sare, piper, foi dafin, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

94 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza apoi se inabusa in 100 ml ulei, cu adaos de supa de peste. Cand este gata, se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Din timp in timp se mai adauga 100 ml supa de peste sau apa, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse.


Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa sau supa de peste. In timpul inabusirii se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste sau apa si se continua fierberea inabusita.


Se adauga pasta de tomate, foile de dafin, piperul boabe, otetul si se continua fierberea cca 15 minute.


Cand legumele sint gata se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste.


Se introduce tava la cuptor pentru gratinare cca 5-10 minute.


Preparatul se serveste pe platou sau portionat in farfurie, portiile de peste cu sosul respectiv si felia de lamaie deasupra.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca

13 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Garnitura de hrisca cu sos de peste

Fierb hrisca in apa cu sare pana scade. Capetele de peste si legumele se fierb separat. Strecor supa

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Matei , 09 februarie 2014

    hhh

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

94 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 50 g faină
  • 150 g pasta de tomate
  • 30ml otet
  • 50g lamaie
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Pestele spalat,portionat,pudrat cu sare,se pune pe gratar impreuna cu rosia si ardeiii spalate;separat intr-un vas se pune apa,vegeta,sare,cimbru,rosia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste