autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Marinata din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30ml otet, 50g lamaie, sare, piper, foi dafin, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

94 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza apoi se inabusa in 100 ml ulei, cu adaos de supa de peste. Cand este gata, se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Din timp in timp se mai adauga 100 ml supa de peste sau apa, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse.


Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa sau supa de peste. In timpul inabusirii se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste sau apa si se continua fierberea inabusita.


Se adauga pasta de tomate, foile de dafin, piperul boabe, otetul si se continua fierberea cca 15 minute.


Cand legumele sint gata se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste.


Se introduce tava la cuptor pentru gratinare cca 5-10 minute.


Preparatul se serveste pe platou sau portionat in farfurie, portiile de peste cu sosul respectiv si felia de lamaie deasupra.
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza apoi se inabusa in 100 ml ulei, cu adaos de s
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste

1 vot    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Calamari umpluti

Se spala si se curata foarte bine calamari pana devin albi fara pielite.Se pastreaza tentaculele

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Matei , 09 februarie 2014

    hhh

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

94 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 50 g faină
  • 150 g pasta de tomate
  • 30ml otet
  • 50g lamaie
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste