autor:

autor

» » Prajituri

Martipan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit.


Se intinde compozita pe celofan


Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, se aduga cacaua, laptele si faina.


Se pun la fiert, la foc mic, pana se leaga ca o smantana groasa. Dupa racire, se adauga un pachet de unt Se toarna crema peste compozitia de albusuri si se ruleaza.


Se pune la frigider.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stefy crina (Bucatar) , 21 aprilie 2012

    daca mai nou martipanul are blat si crema... ne refeream la martipanul cu care se decoreaza torturile(cel putin eu!)!!

  • Fara foto

    miodrag , 08 iunie 2010

    Ce martipan e asta e o prostie mare scrieti numai prosti

  • Fara foto

    stelian , 20 decembrie 2009

    nu are nici o legatura cu martipanul. Nu ai nici un pic de imaginatie : s-au terminat numele ?

    • Fara foto

      PUSA , 21 noiembrie 2009

      CRED CA E O RETETA BUNA NU AM PREPARATO INCA DAR VREAU SA OINCERC

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 350 g nuci prajite si sfaramate cu sucitorul
  • Crema: 3 galbenusuri
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura de faina
  • rom.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

stefy crina (Bucatar)

daca mai nou martipanul are blat si crema... ne refeream la martipanul cu care se decoreaza torturile(cel putin eu!)!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri