autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 1 kg mazare fiartă, 500 g rosii, 100 g pasta de tomate, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 100 g faină, 50 g zahar, 100 g marar, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

75 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, se inabusa in uleiul ramas cu putina apa. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate dizolvata intr-o cantitate de apa necesara formarii unui sos.


Se continua inabusirea, se amesteca componentele, adaugind faina cernuta. Sosul format se pune in vasul cu carne si se continua fierberea inabusita cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga mazarea si rosiile, care au fost curatate si taiate felii, zaharul, piperul macinat si 1/2 din verdeata.


Se continua fierberea inca 15 minute.


Se verifica gustul. La servire se asaza portia de carne in farfurie si mazarea cu sos si verdeata taiata marunt, deasupra.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    O mancare grozava atat cu carne cat si fara .Eu adaug un varf de lingurita de miere de albine in loc de zahar si nu folosesc faina.Daca e cazul adaug putina digesta praf in loc de faina.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Asa prepar si eu mazarea, doar ca nu adaug faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h

75 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 1 kg mazare fiartă
  • 500 g rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 100 g faină
  • 50 g zahar
  • 100 g marar
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O mancare grozava atat cu carne cat si fara .Eu adaug un varf de lingurita de miere de albine in loc de zahar si nu folosesc faina.Daca e cazul adaug putina digesta praf in loc de faina.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce

Sarmalute in varza dulce

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare. Se spala orezul in mai multe ape. Carnea tocata se amesteca impreuna

2 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie felii suncuta taraneasca

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne