autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Mazare noua cu carne de manzat

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie carnea bucatele si se rumeneste in ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se amesteca putin,se toarna apa sau supa de carne,se potriveste de sare. lasa sa fiarba acoperit cu capac si cu focul mic pana ce carnea este aproape facuta.


Se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute.


Se pune pasta de tomate si lingurita de faina de orez diluata cu putina apa sa se ingroase sosul.


Se mai lasa pe foc 5 minute,apoi(cine doreste poate adauga zahar) se adauga mararul proaspat tocat.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Delicioasa si aspectuoasa. Eu pun marar la mancarea de mazare cu sos alb; mi-ai dat o idee buna sa o folosesc si la mancarea de mazare cu sos de rosii.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    La noi nu a aparut inca mazarea noua, asa ca salivez la maxim, mai ales ca a ta arata excelent.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Mazare noua si mult marar .............un deliciu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      I-mi place mult mazãrea,a ta aratã super!de anii buni nu am gãtit cu mazãre "adevãratã",in comert gãsesc congelatã s-au la cutie...am observat cã i-ti pace mãrarul,si mie dar sotului nu ii place...când eram acasã bunica i-mi fãcea tot timpul sos de mãrar cu cartofi noi,hmmm ce bun! Felicitãri!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Hai Sidy,ca te astept. Ma bucur ca va place si va multumesc de comentarii.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      1 ½ mazare noua - 1 ½ ce? Trebuie precizat la ingrediente

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Minunata papica ai facut Silvye ! Tu sti ca mie imi place mazarea verde facuta oricum, dar a ta arata foarte bine... Vin la o portie daca ti-a mai ramas ceva....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Tare buna trebuie sa fie cu mazare proaspata! Pun si eu o portie mare, dar din mazare congelata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Imi place mazarea tare mult,iar mancarica ta arata super bine...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Cat de buna este cu mazare proaspata!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte buna.....prezentarea f. frumoasa....

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Delicios! Am salvato în cartea mea de rețete.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ft bine arata si cred ca este ft buna!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      mi sa facut o pofta de mazare sigur o sa fac incerc reteta ta FELICITARI!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Sant si oameni carora nu le place mazarea , ( am pe cineva in famile ), reteta aceasta si modul tau de prezentare, sper sa le schimbe optiunea !!!! . A fost unul din motivele pentru care am salvat-o !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Frumoasa prezentare si foarte gustoasa mincare *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ mazare noua
  • 500g carne de manzat
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare dupa gust
  • 1 lingura zahar-optional
  • 1 lingurita faina de orez

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si aspectuoasa. Eu pun marar la mancarea de mazare cu sos alb; mi-ai dat o idee buna sa o folosesc si la mancarea de mazare cu sos de rosii.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Iepure intreg la cuptor

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne