autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Melci in cochilie

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2005

Ingrediente
1 kg.melci cu cochilie,sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci, 50 gr.de unt, 1kg.sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4=5 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare,piper, , ,

Dificultate: Medie Timp: 1h

69 voturi

Mod de preparare

Daca procuram melcii proaspeti va trebui sa ii oparim cu apa si otet ( 1 pahar de otet la 1 litru de apa).Ii punem apoi la fiert 10-15 minute,dupa care ii racim in apa cu otet.Cu ajutorul unei furculite scoatem melcii din cochilie,apoi indepartam partea inchisa la culoare(intestinele).Ii trecem din nou prin apa si otet,pana aceasta iese limpede (cam 5-6 ape).Daca procuram melcii congelati si cochiliile uscate,vom avea grija sa spalam sub jet de apa fiecare cochilie de melc (acestea se pot fi folosite de mai multe ori).Usturoiul il zdrobim, apoi cu cele 2 linguri de ulei si putin piper il frecam pana devine ca o crema.Din aceasta compozitie adaugam cate putin in fiecare cochilie.Introducem apoi in fiecare cochilie cate o bucata de carne de melc,putin patrunjel,cateva picaturi zeama de lamaie si acoperim totul folosindu-ne de un cuti,t cu un strat de unt. tava rasturnam sarea si o netezim.Asezam cochiliile de melc in asa fel incat partea deschisa sa fie indreptata in sus pentru a nu se risipi sosul,in tava.


Se introduce tava la cuptor la 150 grade celsius pentru 30 de minute.Melcii in cochilie se servesc fierbinti alaturi de un sos de usturoi cu iaurt.
Daca procuram melcii proaspeti va trebui sa ii oparim cu apa si otet ( 1 pahar de otet la 1 litru de apa).Ii punem apoi la fiert 10-15 minute,dupa car
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Tocam carnea impreuna cu patrunjelul, ceapa si painea nestoarsa de apa, la care adaugam sare si piper

2 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ILIKETOCOOK

    ILIKETOCOOK (Chef de cuisine) , 26 mai 2012

    Se pot manca orice fel de melci? Eu, de exemplu, am gradina plina de melci! Astept un raspuns. Multumesc anticipat!

Dificultate

Medie

Timp

1h

69 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.melci cu cochilie,sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci
  • 50 gr.de unt
  • 1kg.sare macinata
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin
  • 1/2 lamaie
  • 4=5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ILIKETOCOOK

ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)

Se pot manca orice fel de melci? Eu, de exemplu, am gradina plina de melci! Astept un raspuns. Multumesc anticipat!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne