autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Melci in cochilie

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2005

Ingrediente
1 kg.melci cu cochilie,sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci, 50 gr.de unt, 1kg.sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4=5 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare,piper, , ,

Dificultate: Medie Timp: 1h

69 voturi

Mod de preparare

Daca procuram melcii proaspeti va trebui sa ii oparim cu apa si otet ( 1 pahar de otet la 1 litru de apa).Ii punem apoi la fiert 10-15 minute,dupa care ii racim in apa cu otet.Cu ajutorul unei furculite scoatem melcii din cochilie,apoi indepartam partea inchisa la culoare(intestinele).Ii trecem din nou prin apa si otet,pana aceasta iese limpede (cam 5-6 ape).Daca procuram melcii congelati si cochiliile uscate,vom avea grija sa spalam sub jet de apa fiecare cochilie de melc (acestea se pot fi folosite de mai multe ori).Usturoiul il zdrobim, apoi cu cele 2 linguri de ulei si putin piper il frecam pana devine ca o crema.Din aceasta compozitie adaugam cate putin in fiecare cochilie.Introducem apoi in fiecare cochilie cate o bucata de carne de melc,putin patrunjel,cateva picaturi zeama de lamaie si acoperim totul folosindu-ne de un cuti,t cu un strat de unt. tava rasturnam sarea si o netezim.Asezam cochiliile de melc in asa fel incat partea deschisa sa fie indreptata in sus pentru a nu se risipi sosul,in tava.


Se introduce tava la cuptor la 150 grade celsius pentru 30 de minute.Melcii in cochilie se servesc fierbinti alaturi de un sos de usturoi cu iaurt.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui în sos de cidru (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)

Dragi prietene, a inceput o noua editie a Turului Frantei si continuam traditia de a prepara retetele

20 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață

20 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ILIKETOCOOK

    ILIKETOCOOK (Chef de cuisine) , 26 mai 2012

    Se pot manca orice fel de melci? Eu, de exemplu, am gradina plina de melci! Astept un raspuns. Multumesc anticipat!

Dificultate

Medie

Timp

1h

69 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.melci cu cochilie,sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci
  • 50 gr.de unt
  • 1kg.sare macinata
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin
  • 1/2 lamaie
  • 4=5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ILIKETOCOOK

ILIKETOCOOK (Chef de cuisine)

Se pot manca orice fel de melci? Eu, de exemplu, am gradina plina de melci! Astept un raspuns. Multumesc anticipat!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu Ardei Copti

Chiftele cu Ardei Copti

Inmuiati painea in un pic de lapte, feliati morcovii si telina, taiati ceapa marunt si ardeii copti in bucati potrivite. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne
Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne