Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina.
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie(7grame)
  • 50 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun
  • 6-8 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns
  • ulei
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca.Impartim aluatul in doua.Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam zaharul cu scortisoara si punem jumatate din cantitate pe o foaie si jumatate pe cealalta foaie.Stropim cu esenta de vanilie.

Rulam cu grija si apoi modelam aluatul in forma de melci.Batem bine un galbenus de ou.Ungem melcisorii mai intai cu ulei si apoi cu galbenus.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si asezam melcisorii in ea.

Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos.

Sunt deliciosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise