autor:

paviasi

» » Aluaturi si Foietaje

Melomakarona

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluat:


Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul si sucul de portocale.Amestecati acestea cu toate celelalte ingrediente si faina. Aluatul trebuie sa fie lejer si nu trebuie framantat mult.


Se da la rece.


Sirop:


Se fierbe pana se topesc zaharul si mierea


Preparare:


Din aluat se modeleaza prajiturele de forma unor chiftele mici si ovale,care se umplu cu bucatele de nuca si ciocolata. asaza in tava neunsa si se dau la cuptor40 de minute.


Se scot si se racesc.


Se toarna siropul fierbinte peste ele. Dupa ce au tras tot siropul se presara nuca macinata peste ele.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

    Foarte aromate!***** Pai daca ai facut asa multe serveste-ne si pe noi!!!!!!!! Ha ha ha...

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Aceste prajituri sunt specifice craciunului la greci.De aceea se fac mai multe odata,sa ajunga pt toata familia si musafiri.Mai nou se fac tot timpul anului pentru turisti.daca vrei sa micsorezi cantitatile,injumatateste sau da in sfert,fiecare ingredient in parte.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Aceste fursecuri, dupa ingrediente...cred ca sant foarte gustoase ! Cam ce cantitate ti-au iesit ? ( am sa incer reteta dar am sa micsorez considerabil cantitatile). Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cani ulei(de masline)
  • 2 kg de faina
  • 2 lingurite cuisoare macinate
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1oo ml coniac metaxa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana suc de portocale
  • 2 plicuri praf de copt
  • Umplutura:
  • Miez de nuca si ciocolata menaj
  • taiate bucatele
  • Sirop:
  • 4 cani de zahar,
  • 4 cani de apa,
  • 1,5 kg de miere,
  • 2 batoane de scortisoara,
  • 3-4 cuisoare,
  • 3-4 felii de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de paviasi

Caridopita

Toate ingredientele se amesteca cu mana, pana se obtine o coca moale. Margarina este bine sa fie

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Korabyeles

Untul se amesteca cu zaharul,  galbenusurile, sucul de portocale, apa de trandafiri, faina in

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate!***** Pai daca ai facut asa multe serveste-ne si pe noi!!!!!!!! Ha ha ha...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje