autor:

autor

» » Prajituri

Mere caramelizate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
7-8 mere mijlocii, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura zahar pudra, 2 linguri zahar tos, 2 linguri unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

62 voturi

Mod de preparare

Se spala merele, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu simburi.


Se ia o cratita mai inalta, se unge cu unt, se tapeteaza cu zahar pudra, iar pe fund se asterne un strat de zahar tos, de un centimetru.


Se asaza merele in cratita cu scobitura in sus si se pun la cuptor la foc potrivit tinindu-se pina se inmoaie.


Separat se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat faina, iar la urma albusurile batute spuma.


Se toarna totul peste mere si se pune din nou la cuptor. Cind prajitura s-a copt se scoate din cuptor, se lasa sa se abureasca si se rastoarna pe un platou.

-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Aluat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Chihăiță , 19 iulie 2014

    fain :)))))))))

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Un deliciu...

  • Fara foto

    mela , 20 septembrie 2009

    Imi iese de fiecare data foarte buna,nu necesita timp indelungat sau lucruri complicate...multumesc mult de tot pentru aceasta reteta

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

62 voturi

Ingrediente

  • 7-8 mere mijlocii
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri unt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje