autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Merluciu (impachetat) la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare, , 1 ceapa, , 100 g masline negre, , 1lamaie, , 1 crenguta de cimbru, , 1 ardei iute (rosu) uscat, , 3 linguri ulei, , sare, , piper., Pentru sos: 5 linguri ulei de masline, , 1 lamaie, , 10 fire de patrunjel, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se despica pestii (fara cap), se curata, se indeparteaza aripioarele, se spala bine sub jetul de apa rece, se lasa sa se scurga, se sareaza si se pipereaza pe dinauntru.


Se curata ceapa si se toaca marunt. O lamaie (intreaga), curatata de coaja, se taie felii si se indeparteaza samburii.


Se ung cu ulei doua coli mari de hartie sulfurizata (de calc) si se asaza una peste alta intr-o tava.


Se introduce cate-o felie de lamaie in burta fiecarui peste, dupa care acestia sunt asezati la mijlocul tavii.


Se stropesc cu uleiul ramas, se pun in tava si maslinele si deasupra se presara cimbrul si piperul macinat.


Se impacheteaza pestii in hartia din tava, se baga la cuptor si se lasa sa se patrunda bine circa 20 de minute. Intre timp, se prepara sosul, amestecand uleiul cu zeama de lamaie si adaugand sare, piper si patrunjelul tocat. Cand pestele este gata, se asaza pachetul” pe un platou fierbinte si se serveste cu sosul alaturi.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Pasta de salau

Pestele se da la fiert cu toate ingredientele, pentru 2-3 ore la cuptor, sau o ora la presiune. Lasam

2 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Pestele pane: Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare
  • 1 ceapa
  • 100 g masline negre
  • 1lamaie
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardei iute (rosu) uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos: 5 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 10 fire de patrunjel
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca cu legume

Stiuca cu legume

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare,indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui.Spalam bine pestele,il

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Rulouri din stiuca cu legume in aspic

Rulouri din stiuca cu legume in aspic

1.Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare.La primul clocot se varsa mixul de legume congelate si se asa sa fiarba 7 minute dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste