autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Merluciu (impachetat) la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare, , 1 ceapa, , 100 g masline negre, , 1lamaie, , 1 crenguta de cimbru, , 1 ardei iute (rosu) uscat, , 3 linguri ulei, , sare, , piper., Pentru sos: 5 linguri ulei de masline, , 1 lamaie, , 10 fire de patrunjel, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Se despica pestii (fara cap), se curata, se indeparteaza aripioarele, se spala bine sub jetul de apa rece, se lasa sa se scurga, se sareaza si se pipereaza pe dinauntru.


Se curata ceapa si se toaca marunt. O lamaie (intreaga), curatata de coaja, se taie felii si se indeparteaza samburii.


Se ung cu ulei doua coli mari de hartie sulfurizata (de calc) si se asaza una peste alta intr-o tava.


Se introduce cate-o felie de lamaie in burta fiecarui peste, dupa care acestia sunt asezati la mijlocul tavii.


Se stropesc cu uleiul ramas, se pun in tava si maslinele si deasupra se presara cimbrul si piperul macinat.


Se impacheteaza pestii in hartia din tava, se baga la cuptor si se lasa sa se patrunda bine circa 20 de minute. Intre timp, se prepara sosul, amestecand uleiul cu zeama de lamaie si adaugand sare, piper si patrunjelul tocat. Cand pestele este gata, se asaza pachetul” pe un platou fierbinte si se serveste cu sosul alaturi.
Se despica pestii (fara cap), se curata, se indeparteaza aripioarele, se spala bine sub jetul de apa rece, se lasa sa se scurga, se sareaza si se pipe
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic... Este

8 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Peste alb cu cartofi natur

Se fierb cartofii taiati cuburi mai mari sau sferturi. Se prajeste la foc mic pestele alb in tigaie

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare
  • 1 ceapa
  • 100 g masline negre
  • 1lamaie
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardei iute (rosu) uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos: 5 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 10 fire de patrunjel
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste