autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Merluciu la cuptor

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
4 buc trunchi merluciu,, 1 lingură ulei de măsline,, 1 lămâie,, 100 ml vin alb sec,, 100 ml suc de roșii,, 100 ml apă,, 1 linguriță bulion ardei,, 4 căței de usturoi,, sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Peștele se spala bine și se poate taia in doua - așa cum am procedat eu (m-am gandit ca este mai ușor de mancat :))


Se aranjeaza intr-o tava unsa cu puțin ulei de masline.


Se condimenteaza cu sare și piper proaspat macinat.


Se stropește cu zeama de la 1 lamaie, cu vin și suc de roșii.


Usturoiul se curața și se taie feliuțe, apoi se presara in tava.


Amestecam bulionul de ardei cu 100 ml apa și stropim peștele.


Se da la cuptor (incalzit in prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.


Servim cu cartofi natur și ornam cu felii de lamaie.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Merluciu la cuptor in sos de rosii

Dupa ce l spalam, condimentam asezam bucatile in tava.Rosiile impreuna cu uleiul de masline, zaharul

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Pangasius la cuptor

Pestele uscat in prosop, portionat, se trece prin faina si se da pe ambele parti prin tigaie cu ulei

16 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gelu Chiriac , 25 ianuarie 2015

    Am sa incerc retetele cred ca o sa iasa fain

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Ai uitat de vin !!!, merge un paharel ??, nu ???

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Bulete de cașcaval

Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm

19 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive

Omletă cu ciuperci

Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Ai uitat de vin !!!, merge un paharel ??, nu ???



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg. 2. Spălaţi

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste