autor:

Fara foto

» » Aperitive cu carne

Mici (mititei)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru prepararea micilor se foloseste carnea de vita de la ceafa, iar daca se poate se mai adauga prapur sau seu de vita (100 g la 1 kg de carne).


Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat, folosind sita rara.


Se adauga sare, piper macinat, ardei iute, toate dupa gust, iar la urma bicarbonat.


Se framanta cu mana, dupa care se lasa sa stea in frigider 8-24 ore.


Dupa ce se scoate din frigider, se trece din nou prin masina de tocat, de data asta folosind sita cu gauri mici.


Se framanta din nou adaugand zeama de oase, cimbrul si mujdeiul de usturoi strecurat.


Pentru formarea micilor, carnea de mici se trece prin masina de tocat fara cutit si sita, atasand insa palnia de facut carnati. Cand carnea de mici iese prin aceasta palnie circa 8 cm lungime care se aseaza pe un fund de lemn sau pe platou.


Micii se frig pe gratar incins si uns cu seu sa nu se prinda de el, iar in timpul frigerii se intorc mereu ca sa se friga repede si sa se rumeneasca putin.


Se servesc cu mustar sau cu ardei verde, dupa preferinta.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    un REALIST , 06 ianuarie 2010

    Da. Reteta e buna ,e autentica. Foarte multa lume care posteaza retete si ne explica cum se frig mititeii uita un lucru foarte important, poate cel mai important lucru din toata reteta, si care pina acum nu prea l-am vazut explicat. Dar va spun eu si dv-stra puteti incerca si va convingeti. Atata timp cat micul sta pe gratar la fript NU TREBUIE INTEPAT SAU IMPUNS. In momentul cand e pus pe gratar. la caldura va face o pojghita care nu lasa ca sucul carnii sa se scurga afara si va fierbe inauntru micului. Daca mici se intorc pe gratar cu o furculita si se inteapa atunci sucul mirodeniilor se pierde si nu mai au savoare. Incercati unul intepat si unul care nu sa intepat.

Dificultate

Medie

Timp

1h

159 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită de la ceafă
  • usturoi
  • ardei iute
  • 1 pahar zeamă de oase
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • piper
  • sare
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Budinca de dovlecei cu piept de pui

Budinca de dovlecei cu piept de pui

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Rulouri de sunca cu vinete si cascaval

Rulouri de sunca cu vinete si cascaval

Pregatirea este foarte simpla. Vinetele coapte (eu am mai avut in congelator), se toaca si se potrivesc de sare. Pe fiecare felie de

11 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne