Micul dejun arab 4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Micul dejun arab 4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -350 grame boabe de naut
  • -1/4 lingurita bicarbonate de sodiu alimentar
  • -300 grame lipie araba( sau crutoane de paine)
  • -800 grame iaurt natural
  • -3 linguri pasta de susan
  • -sucul de la o lamaie de marime medie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -sare dupa gust
  • -50 grame seminte de pin (”snobar”)
  • -ulei pentru prajit semintele de pin
  • -ulei de masline
  • -mujdei de usturoi cu ardei iute

Mod de preparare

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu.

A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.

Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.

Nu se pune sare in apa!

Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert.

Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.

Lipia se rupe si se aseaza intr-un vas de bucatarie mai adanc.

Optional se poate pune la cuptor sa se prajeasca putin.

Se imbiba painea cu apa in care a fiert nautul.

Se pune un strat de boabe de naut peste paine.

Intr-un bol se pune pasta de susan si se dilueaza adaugand treptat sucul de lamaie pana devine spumoasa;se adauga iaurtul,sarea si usturoiul zdrobit intr-un mojar ( sau trecut printr-o presa de usturoi).

Se toarna aceasta pasta peste stratul de boabe de naut.

Semintele de pin se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se decoreaza cu seminte de pin prajit, boabele de naut ,mujdei de usturoi cu ardei iute si se toarna “generous” ulei de masline virgin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise