autor:

cristina i.

» » Fripturi

Miel la tava, reteta din 1931

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Partea dinapoi a mielului,curatita si spalata se pune la tava cu sarea trebuincioasa cu putina apa,unt sau untura,se baga la cuptor pentru fript,avandu-se grija sa se intoarca mereu.


Se incearca sa fie patruns de fript.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Foarte interesanta reteta ta.Eu am invatat de la bunica mea sa pregatesc friptura.La cuptor cu lemne iese grozava. Se folosesc pulpele si coastele care sunt delicioase 2 legaturi ceapa verde 4 legaturi usturoi verde usturoi uscat pentru impanat sare,piper,condimente vin alb Carnea de miel se spala bine,se zvanta,se unge cu ulei si condimente,pulpele se cresteaza , se impaneaza cu bucatele de usturoi si se aseaza in tava alaturi de ceapa si de usturoiul tocate marunt.Se adauga si putina apa fiarta. Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava si cand au inceput sa se rumeneasca se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust. Va iesi o friptura frageda si rumena !!!!!! Se serveste cu spanac pregatit simplu, cu gogosele de cartofi.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Azi exersam, friptura de miel.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte bun! Simplu si gustos, reteta veche!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte simplu de facut.... Si eu adaug usturoi verde precum Valentina.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      reteta este foarte buna,dar ar trebui totusi sa curatam carnea,sa o inpanam,sa o tinem la bait cateva zile si dupa aia o preparam la cuptor.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Presupun ca este foarte bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Ieri am adaugat un comentariu la aceasta reteta care vad ca nu a fost preluat... Ce simplu gateau bunicii nostrii! Sa nu uitam insa ca ei foloseau cuptoare cu lemne unde totul se pregatea/cocea pe indelete.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Ce este interesant la aceasta reteta este faptul ca bunicii nostrii nu aveau nevoie de atatea lucruri complicate pentru prepararea mancarii.Cred ca era foarte sanatos, numai ca noi nu mai folosim cuptoarele acelea vechi, cu lemne....si deci, suntem nevoiti sa inventam tot felul de procedee pentru fragezirea carnii. Daca mai detii astfel de retete as fi incantata sa le pot citi pe acest site.Multumim, pentru faptul ca ne oferi aceasta ocazie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      As prefera sa tin carnea in baitz macar cateva ore.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Carne de miel,sare,unt sau untura.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina i.

Dulceata de gutui

Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se

30 voturi    12 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Ficat la gratar

Se spalat ficatul, se taie bucati potrivite si se lasa 2 ore in lapte la frigider. Se scoate ficatul

2 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Omleta delicioasa

Se taie salamul fasii si branza cubulete si se prajesc in putin unt,se adauga rosia taiata cubulete

17 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu oua

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Cotlet de porc cu cascaval

Cotlet de porc cu cascaval

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Fripturi