autor:

Lia Maria

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Miel umplut

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Ingrediente
O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara, Organele de la un miel intreg, 300 g ficat de pasare, 4 oua, 2 cepe, 5 catei mari de usturoi, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, 2 legatura ceapa verde, 2 legaturi usturoi verde, 200 ml vin rosu, 1 plic condimente pt miel, 1 cub Knor pui, ulei, Tarhon, Rozmarin, Oregano, Sare, Piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.


Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.


Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.


Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).


Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30’, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20’, dupa care mielul este gata.


Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel. Asezam bucatile pe un platou pentru servit.


Eu l-am servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.


Pofta buna !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 05 iunie 2010

    arata f f f urat

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Un deliciu !Si ce frumos arata!*****

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Felicitari, Lia! Cred ca a fost un deliciu.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Si eu am votat lafel - felicitari!

    • Fara foto

      lia , 12 aprilie 2010

      Multumesc, Mariana esti o dulce.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Ai de la mine toate voturile! Mi-ai facut o pofta nebuna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara
  • Organele de la un miel intreg
  • 300 g ficat de pasare
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin rosu
  • 1 plic condimente pt miel
  • 1 cub Knor pui
  • ulei
  • Tarhon
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

48 voturi    35 comentarii
50 min
Aperitive

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita,

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele